Voorwaarden Trekking

Ross Holidays is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen. Derhalve zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Vooruitlopend op een eventuele boeking van een trekking of een wandelarrangement, wijzen wij u graag, naast de Algemene Voorwaarden, op de specifieke voorwaarden die gelden voor de diverse wandelarrangementen en trekkings. Maakt u ons uw eventuele persoonlijke omstandigheden bekend die uw vakantieplezier zouden kunnen verhogen. Zo geeft u ons de mogelijkheid het advies nog meer op uw wensen af te stemmen.

Trekkings

1. De trekkings worden georganiseerd en uitgevoerd door Atropa Travel in Pilion, See you soon Travel op Kreta en Hikes 4 All. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de aangeboden service tijdens de trekking.
2. Voor een uitgebreide beschrijving van de diverse programma’s verwijzen wij u naar onze website www.rossholidays.nl/themas/wandelenentrekking.
3. Bij de prijs is inbegrepen: bagagevervoer, begeleiding van een professionele, Engels- of Duitstalige gids, overnachtingen in pensions op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet, maaltijden (zie betreffende beschrijving voor specificaties), vlucht en transfer van/naar de luchthaven.
4. Verzekeringen en eventuele entreegelden zijn niet bij de prijs inbegrepen.
5. Voor deelname aan een trekking is geen klimervaring nodig. Wel dient men in een goede lichamelijke conditie te verkeren en zijn degelijk schoenen een vereiste. Zie info over de moeilijkheidsgraad per bestemming.
6. Algemene basisuitrusting: rugzak, goede (berg)schoenen, sportschoenen, waterfles, zakmes, zaklamp, zonnebril, zonnecrème, pet of hoed, warme trui en regenkleding.
7. Vermelde wandeluren zijn indicatief en afhankelijk van het wandelniveau van de groep. De genoemde tijd is exclusief pauzes en eventuele andere stops.
8. Wijzigingen (dag, route) zijn voorbehouden.
9. Bij onvoldoende deelname, zie prijsbijlage en onderstaand bij betreffende bestemming voor minimum aantallen, wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de trekking geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
10. Groepen bestaan uit een internationaal reisgezelschap.
11. Bij trekkings raden wij een reisverzekering inclusief geneeskundige kosten en ongevallendekking ten zeerste aan.

Bestemmingen

8 daagse trekking Zagória
• Data 1 juni en 7 september.
• Begeleiding door een ervaren, Engelstalige gids.
• Minimum 6 en maximum 16 deelnemers.
• De moeilijkheidsgraad is niveau B: gedurende 6 dagen gemiddeld 5 tot 7 uur per dag. De maximale hoogte is 2100 meter.

8 daagse trekking Pílion
• Data 17 mei en 21 september.
• Begeleiding door een ervaren, Engelstalige gids.
• Minimum 6 en maximum 16 deelnemers.
• De moeilijkheidsgraad is niveau B: gedurende 6 dagen gemiddeld 5 tot 7 uur per dag. De maximale hoogte is 1200 meter.

8 daagse trekking Kreta
• Data 11 mei en 13 september.
• Begeleiding door een ervaren, Engelstalige gids.
• Minimum 4 en maximum 14 deelnemers.
• De moeilijkheidsgraad is niveau B: gedurende 6 dagen gemiddeld
• 4 tot 5 uur per dag. De maximale hoogte is 2080 meter.

Wandelen op eigen gelegenheid

1. In verband met het klimaat zijn april, mei, juni, september en oktober de meest geschikte maanden om te wandelen. De temperatuur loopt dan nog niet zo op en de natuur is op zijn mooist. Maar ook tijdens de zomermaanden kunt u er op uit trekken. Het is dan echter aan te bevelen om vroeg op pad te gaan of juist later in de middag. Mijdt u in ieder geval de warme uren tussen 12.00 en 16.00 uur.
2. Zorg voor goed schoeisel en neem voldoende water mee, een hoofddeksel tegen de zon en zonnebrandcrème.
3. In de brochures vindt u enkele wandelsuggesties, maar informeer ook gerust bij onze reisleiding ter plaatse. Ross Holidays is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in deze routes.
4. Gebeurtenissen tijdens wandelen op eigen gelegenheid vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Ross Holidays.

Het kan soms prettig zijn om gebruik te maken van wandelstokken. Dit geldt voor alle wandelingen.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord