Home > Klantenservice> Kafenion> De wandelaar vertelt> Drie prachtige wandelroutes

Drie prachtige wandelroutes

Vorig jaar hebben we 3 prachtige wandelingen gemaakt op Kreta met onze wandelgids van Ross. Graag wilden we dat dit jaar weer doen maar op een andere locatie. Gelukkig was er in de maand april keuze! Pilion, Kala Nera werd de bestemming. We zijn in de zomer van 2018 ook in Kala Nera geweest en hadden geen wandelarrangement. We hebben toen wel gewandeld, maar dat was heel anders dan dit jaar.

Dit jaar waren Nikos en Sonia onze gidsen en hadden we een kleine wandelgroep. Voor alle drie de wandeldagen vertrokken we stipt om 7.30 uur met het busje vanaf de accommodatie. Dat lijkt heel vroeg, maar dit betekent ook dat je niet lang in de middagwarmte loopt en ‘s middags een andere activiteit kan doen of lekker even helemaal niets …

Met het busje rijden we elke keer een mooie route naar het startpunt. Onderweg vertelt Nikos over de omgeving of stoppen we even bij een bezienswaardigheid zoals de 1000 jaar oude boom in Tsagarada of het monument in Drakeia waar in de WO II alle mannen van het dorp zijn omgebracht.

De routes zijn prachtig, elke dag weer. Nikos zet zich als vrijwilliger in om op Pilion een goed wandelnetwerk te maken waar wij als wandelaars blij mee zijn. Deze week realiseren wij ons wederom dat het een grote meerwaarde heeft om te wandelen met een gids. We lopen routes die we zelf nooit hadden kunnen vinden wegens het ontbreken van bewegwijzering en de ervaring van de gids. Bovendien rijden hier weinig bussen en worden we weggebracht en opgehaald. Zelf zou je heen en weer moeten lopen.

We lopen drie à vierenhalf uur per wandeldag door bossen, over de kalderimi’s en over heuvels met verschillende vegetatie. We proeven van vruchten van de bomen en zien adembenemende vergezichten. Er wordt ons veel verteld over de natuur en het leven op Pilion. Tijdens twee van de drie wandelingen loopt er spontaan een hond mee, wat natuurlijk nog meer vragen oproept bij ons die door Nikos en Sonia worden beantwoord. Zij zorgen ook voor rustpauzes passend bij de behoefte van de groep.

Na afloop laten Nikos en Sonia ons kennis maken met Tsipouro Mezedes, het lokale drankje met heerlijke hapjes op een niet-toeristische plek. We hoeven daarna niet meer te lopen, want het busje brengt ons thuis.

Het is fijn dat het wandelarrangement uit drie dagen bestaat. Dit zorgt voor een hele fijne balans in de vakantie. Dank jullie wel, Nikos, Sonia, team Ross en onze medewandelaars. Tot de volgende keer!

“Efcharistó”

/

Meneer en mevrouw Oudejans, Pilion

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten