Home > Káti Állo> Wandelen in Griekenland> Lekker opladen met natuurlijke energie

Lekker opladen met natuurlijke energie

Wat hebben we genoten, dit was vakantie: geen toeristische trekpleisters maar geheime geitenpaadjes. Niet met de huurauto de bergweg op jakkeren, maar zelf over de keien en stronken struikelend en zwetend klimmen naar plekken met fantastische vergezichten. Niet dezelfde weg terug om weer bij de parkeerplaats te komen, maar afgezet worden bij het begin en opgehaald aan het eind heel ergens anders. Niet alleen aan het zwembad liggen lezen (ook leuk), maar lopend de natuur voelen, de bergen zien en ruiken, lekker opladen met natuurlijke energie van zon en wind.

Wat hebben we veel gezien onderweg, de historie wordt tastbaar, grotten als rituele plekken, de strijd van Kretenzers tegen de Ottomanen, de geheime vluchtwegen van de Kretenzers om te ontkomen aan de Ottomaanse bezetters en later de Partizanen aan de Nazi’s. Onze gids Vangelis was super informatief.

/

Aan het eind van elke pittige trektocht konden we genieten van een lunch in een taverna in de bergen. Of we komen aan op het strand van Zorba de Griek, de iconische film uit de jaren 60, wel een toeristisch opgeklopte plek, maar na ruim vier uur klateren over de keien was dat toch wel vermakelijk.

Voor mij persoonlijk was het een uitdaging om vier dagen te gaan bergwandelen op 80-jarige leeftijd, maar zoals je ook 80-ers hebt die de vierdaagse lopen was dit voor mij goed te doen. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Wat een prachtige ervaring!

Vier verschillende wandelingen, meer hikes, je kunt het geen wandelingen noemen, hiking of trekking is meer passend. Verschillende zwaartes, maar alle tracks waren in een ander landschap. Goed te doen met een goede conditie, goede wandelschoenen en zo je wilt een paar wandelstokken. Met reistijd en lunch erbij was het toch een vol dagprogramma van 8:00 tot 17:00 uur, meestal een vier a vijf uur durende trekking. Een programma met drie dagen lopen en drie a vier dagen vrij zou ook een goede optie zijn, omdat onze accommodatie met het prachtige zwembad en de mooie tuin ook heel aangenaam was en wij hadden maar een weekje vakantie geboekt.

Als je veel van Kreta wilt zien, meer dan alleen terrasjes en winkeltjes ga dan lekker lopen in de bergen. Kreta van de sneeuw op de berg tot aan het warme zandstrand. Als je de beste wandelingen wilt met gids en betrouwbaar transport – zij waren altijd stipt op tijd – is dit een geweldige mogelijkheid.

Mevrouw Sjardin, West-Kreta

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten