Duiken in Griekenland

De zee aan de zuidkust van Kreta is een prachtig gebied om te duiken. De indrukwekkende kloven en bergruggen bevinden zich namelijk niet alleen boven water, maar ook onder water zijn er hoge rotswanden en diepe inhammen zichtbaar. En gezien men hier geen hoogte ervaart, is het zeer indrukwekkend langs deze wanden een tocht te maken. Tevens is het voor ervaren duikers mogelijk om een grotduik te maken.

Als basis hebben wij gekozen voor Plakiás waar zich de Nederlandse duikschool Dive2gether bevindt. Zij zijn een familiebedrijf en wij hebben met hen een prettige samenwerking opgebouwd. Hun kennis van duiken is groots en veiligheid staat altijd voorop. Met andere woorden, bij ons bent u aan het juiste adres voor een kennismaking met duiken of voor het maken van duiken voor reeds ervaren duikers. U ontvang een PADI brevet na het afronden van de cursus.

Een verblijf in Plakiás is veelzijdig en niet alleen op het land verveelt men zich geen minuut. De veelal aflandige wind strijkt de zee glad en zorgt voor kristalhelder water. Het ontbreken van golven laat het zand op de bodem liggen en dwarrelt daardoor niet in het zicht onder water. Hierdoor heeft men wel een zicht van zo’n 40 meter. Zowel voor beginnende als ervaren duikers zijn deze wateren interessant. En zelfs niet duikers van uw reisgezelschap kunnen genieten van de mogelijkheden. Zo kan men mee aan boord van de boot die de duikers naar andere plekken brengt. En omdat de beginnerscursus en de basisduiken van het fun diven vanaf het strand worden gemaakt, is het een leuke bezigheid om dit vanaf de waterlijn te aanschouwen. Lunchen is een gezamenlijke bezigheid en het is dan ook geen probleem als u aansluit bij de duikersgroep van die dag. Zo wordt duiken niet alleen voor de duiker een leuke invulling van de dag, maar kan de meereizende partner, vrienden of familie hier ook een dagje uit van maken. Indien u gaat duiken met de hele familie, geldt dat we de limiet van de minste duiker hanteren.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten