Eilandhoppen Cycladen

Ten oosten van het vasteland, in de Egeïsche Zee, liggen de Cycladen. Deze eilandengroep bestaat uit zo’n 220 eilanden. De naam is afkomstig van het Griekse woord kyklos, dat cirkel betekent. Alle Cycladische eilanden zijn namelijk in een soort van cirkel rondom het eiland Dílos gelegen, wat in de Oudheid hét centrum van het Griekse heiligdom was.

Alle eilandengroepen hebben een specifiek karakter. Zo ook de Cycladen die herkenbaar zijn aan de fraaie baaien, prachtige stranden en witte huisjes met blauwe deuren die het landschap sieren. De meeste eilanden zijn kaal en rotsachtig, met uitzondering van Mílos en Santoríni, wat vulkaaneilanden zijn.

Andros

Andros is het meest noordelijk gelegen eiland. Met een oppervlakte van 374 km² is het bovendien het tweede grootste eiland van de Cycladen. In tegenstelling tot de andere eilanden is Andros erg groen. De rotsachtige kustlijn wordt afgewisseld door mooie stranden. Het binnenland wordt overdekt door weelderige begroeiing en de vele bronnen en bergstroompjes typeren dit eiland.

Tinos

Direct ten zuiden van Andros ligt het eiland Tinos, met een oppervlakte van 195 km². Het is een onbedorven eiland, waar de typische witte huisjes tegen de berghellingen geplakt lijken te zijn. Tinos staat bij de Grieken bekend vanwege de kerk in de stad. Bedevaartgangers bezoeken deze kerk en zoeken het vertier daarna bij de terrassen, tavernes en winkels. Buiten de stad is het rust en kalmte wat er heerst. In het landschap vallen de duiventillen op, die nog uit de Venetiaanse tijd stammen.

Kéa

Dit eiland is een van de onbekende eilanden van de Cycladen. Hierdoor niet minder geliefd dan de meer bekende Cycladen, echter wel een stuk minder druk bezocht. Het heeft het authentieke karakter weten te bewaren. De rotsachtige kust met fraaie stranden, de met struiken en bloemen bedekte berghellingen en het uitgebreide netwerk van wandelpaden zijn kenmerkend voor Kéa.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten