Overzicht eilandhoppen
Home > Káti Állo> Eilandhoppen> Ionische Eilanden en Épiros

Eilandhoppen Ionische Eilanden en Épiros

Langs de westkust van het vasteland van Griekenland ligt de Ionische archipel. De Grieken zelf noemen het ook wel Eptánisa, oftewel de ‘Zeven Eilanden’. Deze naam heeft het gebied te danken aan de zeven grootste eilanden die er liggen. Overigens liggen er ook nog een aantal kleinere eilanden omheen.

Typerend voor de Ionische Eilanden is dat ze erg groen zijn. Weelderig begroeide vlaktes en beboste heuvels en bergen wisselen elkaar af. Dit alles wordt omzoomd door prachtige stranden en een helderblauwe zee. Door de eeuwen heen hebben de eilanden een eigen cultuur en identiteit ontwikkeld. Invloeden van de Venetianen, de Turken en de Britten hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld, wat vandaag de dag nog goed zichtbaar is in onder andere de architectuur op deze eilanden.

Corfú

Op het eiland Corfú, Kerkyra genoemd door de Grieken, is de versmelting van Griekenland en Italië duidelijk te zien. Dit lieflijke eiland met als koosnaam de parel van de Ionische Zee, biedt voor ieder wat wils. Een prachtig groene natuur van olijfbomen, cipressen en kleurrijke bloemen, traditionele dorpen, maar ook levendige plaatsen waar het goed toeven is bij een van de vele tavernes en terrassen. De kustlijn is erg fraai, met grillige rotsen in het westen, kiezelstranden in het noordoosten en mooie zandstranden in het zuiden. De hoogste top, de Pantokrátor, steekt fier boven dit alles uit en biedt de bezoeker een schitterend uitzicht alle kanten op.

Lefkas

Dit betrekkelijk kleine, eveneens groene eiland wordt door middel van een landtong verbonden met het vasteland, waardoor het makkelijk bereikbaar is. Lefkas staat bekend om zijn contrasten. Indrukwekkende, steile rotsklippen in het westen, tegenover de glooiende oostkust met gezellige havendorpen. Wat beide kusten gemeen hebben, zijn de prachtige stranden. Sommige worden zelfs gezien als de beste stranden van Griekenland en hebben van de wereldwijde organisatie Blue Flag een nominatie gekregen.

Kefaloniá

Kefaloniá is het grootste en tevens meest bergachtige eiland van de Ionische archipel. Bergen en heuvels strekken zich tot hoogtes van 1100 meter uit over het eiland, waarbij het Áenos-gebergte domineert. De kustlijn wordt gekenmerkt door diepe inhammen, steile kliffen, lange zandstranden en een azuurblauwe zee. Ondanks de grootte van het eiland, heeft men hier voortdurend het gevoel op een eiland te zijn. Steeds is de berg aan uw ene kant en de meest fraaie uitzichten aan uw andere.

Itháki

Direct naast grote broer Kefaloniá ligt Itháki, lieflijk en klein. Op het eiland heerst een authentiek sfeer. De vissers met een rijk zeevaartverleden verzamelen zich op het dorpsplein. Vanaf de hoogste top van het eiland, de Níritos, is er prachtig uitzicht over het groene landschap. Kleine baaien, een rotsachtige kust, rustige stranden en helder, turkoois water typeren het eiland. Op Itháki zijn bovendien vele wandelmogelijkheden.

Épiros

Épiros is een veelzijdige bestemming. Langs de kust zijn prachtige stranden en gezellige dorpen zoals Parga, dat als een amfitheater tegen de heuvels lijkt geplakt. De levendige boulevard en het doolhof van straatjes maken dit tot een plaats om graag te zijn. Verschillende stranden grenzen aan het dorp, van levendig tot helemaal voor u alleen. Het binnenland staat bekend om de weelderige natuur, die dankzij de vele rivieren en meren die de provincie rijk is, erg groen is. De Zagória met authentieke bergdorpen en de Víkos-kloof behoren zelfs tot de mooiste natuurgebieden van Griekenland.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten