Overzicht eilandhoppen
Home > Káti Állo> Eilandhoppen> Kýthira en de Pelopónnesos

Eilandhoppen Kýthira en de Pelopónnesos

Ten zuiden van de Pelopónnesos ligt Kýthira. Het is een van de Eptánisia, de Zeven Eilanden, en behoort geografisch gezien dus tot de Ionische Eilanden. Maar doordat het zo ver van deze archipel verwijderd ligt, wordt het niet vaak in een adem genoemd.

Het noorden van Kýthira ligt het dichtst bij het vasteland van de Pelopónnesos. Dit is goed te merken aan de natuur, die vele overeenkomsten vertoont met het natuurschoon in het zuidoosten van de Pelopónnesos. Kenmerkend zijn met name het bergachtige landschap met vele pieken en dalen en de grote hoeveelheid aan bomen.

Kýthira

Dit ongerepte stukje Griekenland kent maar weinig bezoekers en daardoor heeft het zijn charme weten te behouden. Het noorden is weelderig begroeid en kent bergen, dalen en talloze waterbronnen. Langs de kust liggen helderblauwe baaien grenzend aan mooie stranden. Door het gering aantal bezoekers is het niet zeldzaam dat u hier alleen zult zijn. De dorpen op Kýthira hebben nog de kenmerkende, authentieke architectuur van het eiland. Tientallen Byzantijnse kerkjes, soms verscholen op de meest onverwachte plekken, sieren bovendien het landschap.

Pelopónnesos

De Pelopónnesos is een veelzijdig schiereiland met een bergachtig binnenland. De hellingen zijn bezaaid met bergdorpen afgewisseld door vruchtbare valleien met de bekende Kalamáta olijfbomen. Dit alles omzoomd door fraaie stranden. Het zuidelijke deel is zeer vruchtbaar en hier reiken de hoogste toppen ver boven de 2000 meter. Men vindt er kloven, grotten en ondergrondse rivieren. Aan de kust wisselen rotsen en uitgestrekte zandstranden elkaar af. In combinatie met de karakteristieke dorpjes en grote hoeveelheid historische bezienswaardigheden, zoals Olympía en Messíni, nodigt de Pelopónnesos uit tot het maken van fraaie ontdekkingstochten.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten