Terug
Home > zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op vakantie

Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de drukte op Schiphol en uw vakantie in combinatie met COVID-19.

Laatste update: 1-11-2022

Wij doen ons best om uw vakantie zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen.

Drukte op Schiphol

Om te voorkomen dat er lange wachtrijen ontstaan en mensen hun vlucht (bijna) missen heeft de luchthaven Schiphol een maximum gesteld aan het aantal reizigers dat per dag kan vertrekken vanaf de luchthaven. Voor Ross Holidays heeft dat betrekking op een zeer klein aantal vluchten.

Als wij informatie ontvangen die van invloed is op uw vakantie, hoort u dat uiteraard direct van ons. Mocht er sprake zijn van een wijziging of een annulering van uw vlucht, dan zullen wij er alles aan doen om een passende oplossing te vinden. Mocht dat niet lukken, dan krijgt u uw geld terug, zoals geschreven in de voorwaarden.

Wij adviseren gasten 4 uur voor vertrek aanwezig te zijn op Schiphol.

Corona maatregelen

Het reisadvies voor heel Griekenland is groen. Dit betekent dat u naar Griekenland kunt reizen.
Klik op deze link om het actuele reisadvies van de Rijksoverheid te bekijken.

Uiteraard houdt u zich aan de RIVM richtlijnen. Het is belangrijk dat u een goede annulerings- en reisverzekering heeft, mocht er onverhoopt iets mis gaan tijdens uw vakantie. Informeer vooraf ook wat uw zorgverzekering dekt en wat de voorwaarden in het land van bestemming zijn. U draagt zelf de verantwoordelijkheid om te voldoen aan de eisen gesteld door Nederlandse en Griekse overheid.

Per 1 mei 2022 gelden geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland. U hoeft geen coronabewijs meer te laten zien en hoeft u geen Passenger Locator Form (PLF) meer in te vullen. Ook niet voor de terugvlucht van Griekenland naar Nederland.

Per 1 juni 2022 is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht in Griekenland, met uitzondering van:
• Openbaar stadsvervoer en taxi’s
• Binnenruimtes op ferryboten en bij het aan boord gaan van ferryboten
• Apotheken, ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen

De website van de Nederlandse overheid over reizen naar Griekenland:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/reizen/reisadvies/continenten/europa/country
De website van de Griekse overheid over reizen naar Griekenland:
https://travel.gov.gr

Let op, indien in uw vakantie een bootovertocht of binnenlandse vlucht is inbegrepen, leest u dan ook onderstaande informatie over bootovertochten en binnenlandse vluchten.

Veilig en gezond vliegen
Zoals diverse deskundigen (waaronder het RIVM) hebben gesteld, is de kans op besmetting in een vliegtuig klein. Het luchtverversingssysteem in vliegtuigen is dermate geavanceerd dat de lucht zeer schoon is aan boord. De moderne luchtfilters (HEPA-filters) aan boord van vliegtuigen maken de lucht vrij van ziekteverwekkers. De combinatie van goede ventilatie, luchtfilters en de droge lucht beperkt het risico op verspreiding van het virus. Daarnaast gelden er strenge regels voor en tijdens de vlucht om het risico zo klein mogelijk te houden. Bij de gate wordt u gevraagd om zelf de boardingpass te scannen. Het in- en uitstappen gaat per zone die op de boardingpass staat, uw zone wordt omgeroepen en vervolgens mag u aan boord gaan. Daarnaast heeft Transavia nog meerdere maatregelen genomen om uw vliegreis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zorg ervoor dat u tijdig op de luchthaven aanwezig bent, bij voorkeur 4 uur voor vertrek.

Transavia website: Veilig en gezond vliegen met Transavia

Repatriëring
Ross Holidays is aangesloten bij de ANVR. Wanneer u een pakketreis boekt bij Ross Holidays dan hebben wij de plicht u terug te brengen naar Nederland indien er een calamiteit plaatsvindt op uw bestemming, zoals code oranje of rood bij een pandemie.

Bootovertocht
Voor bootovertochten hoeft u per 1 mei 2022 geen coronabewijs meer te laten zien. In binnenruimtes is het gebruik van een mondmasker nog steeds verplicht.

Binnenlandse vlucht
Voor binnenlandse vluchten hoeft u per 1 mei 2022 geen coronabewijs meer te laten zien. In binnenruimtes is het gebruik van een mondmasker aanbevolen.

Restaurants, winkels en bezienswaardigheden
Voor restaurants, winkels en bezienswaardigheden hoeft u per 1 mei 2022 geen coronabewijs meer te laten zien. In binnenruimtes is het gebruik van een mondmasker niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Het gebruik van een mondmasker buiten is niet meer verplicht.

Accommodatie
Ross Holidays biedt kleinschalige woningen en verschillende privé villa’s en vakantiehuizen aan. Daardoor is het op uw bestemming goed mogelijk om de gewenste afstand tot andere mensen te bewaren. Daarnaast heeft het merendeel van de woningen een privé balkon of terras. Al onze accommodaties volgen de regels van de lokale autoriteiten. Zij zijn verplicht om een registratieboek bij de houden van alle gasten die in hun woningen verblijven. De gegevens die zij nodig hebben zijn uw naam, uw nationaliteit, datum van aankomst en vertrek, contact gegevens (adres, telefoon, e-mail) om het mogelijk te maken om met u te communiceren nadat u vertrokken bent en er een mogelijke Covid-19 besmetting wordt geconstateerd nadat u vertrokken bent. Onze woningen zijn schoon bij aankomst en vertrek. Er worden speciale door de Griekse overheid opgelegde desinfecteringsprocedures gevolgd door de eigenaren, u mag tijdens de schoonmaak niet aanwezig zijn in de woning of op het balkon/terras. Uiteraard worden handdoeken en bedlinnen aangeleverd tijdens uw verblijf volgens frequentie zoals in de beschrijving van uw vakantiewoning.

Zwembaden
Zwembaden worden schoongemaakt volgens het protocol van het Griekse ministerie van Volksgezondheid. U wordt gevraagd gebruik te maken van uw eigen badlaken.

Reisleiding
Op de meeste bestemmingen wordt u ontvangen door reisleiding of een plaatselijke vertegenwoordiger. Zij zijn goed geïnformeerd over regels van de lokale autoriteiten. Op een aantal bestemmingen hebben wij een hostess gestationeerd. Zij zullen u ontvangen op de luchthaven en komen bij u langs voor een welkomstbezoek, meestal is er ook een vervolgbezoek. Daarna zijn zij voor vragen op bepaalde tijden telefonisch of via WhatsApp te bereiken en voor noodgevallen telefonisch 24 uur per dag. Op de bestemmingen Athene, Thessaloniki, Alonissos, Skopelos, Paxos, Thassos, Chios, Lesbos, Limnos, Evia, Andros, Tinos, Kea, Kythnos, Syros, Skyros, Milos, Kimolos, Folegandros, Ikaria. Argolis en gedurende autorondreizen wordt gebruik gemaakt van telefonische hostess service. Het kan voorkomen dat er Engelstalige begeleiding is op de bestemming zelf, maar er is altijd telefonisch iemand bereikbaar die Nederlands spreekt.

Transfer
Zorg ervoor dat u voldoende afstand houdt van de chauffeur en reisleiding. Indien gewenst kunt u ook per huurauto of per privétransfer naar uw vakantiewoning reizen. Vraag gerust ons team naar de mogelijkheden.

Autohuur
Alle autoverhuurbedrijven waar wij mee samenwerken hanteren de strikte regels van de Griekse regering en de Griekse ministeries en autoriteiten van Volksgezondheid. Er worden speciale door de Griekse overheid opgelegde procedures gevolgd voor het desinfecteren van het kantoor van het autoverhuurbedrijf, eventuele transferbusjes, het interieur en exterieur van huurauto’s en accessoires zoals, autosleutels, kinderzitjes, etc.

Stranden
Zoals u wellicht weet beschikt Griekenland over talrijke stranden in alle soorten en maten. In Griekenland is het dan ook gemakkelijk om een plekje te vinden waar u op de gewenste afstand van andere strandgangers kunt verblijven en genieten. Houdt u aan de sociale afstand. Op georganiseerde stranden waar ligbedden en parasols worden verhuurd, is er voldoende afstand gecreëerd volgens de richtlijnen van de Griekse overheid. Het dragen van mondkapjes op de stranden is niet verplicht.

Wij staan graag voor u klaar
Natuurlijk begrijpen wij dat vakantie bij uitstek een periode zou moeten zijn van onbezorgd en in vrijheid kunnen genieten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft. Wij en onze Griekse partners zijn ervan overtuigd dat wij u een veilige en aangename vakantie kunnen aanbieden en u straks aan het water kunt zitten, genietend van de Griekse gastvrijheid en de ondergaande zon.

Uiteraard kunt u altijd telefonisch, per mail of chat contact met ons opnemen als u nog vragen heeft. Wij helpen u graag.

Fijne vakantie, kalo taxidi!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten