Epidavros

Argolis - Peloponnesos

Als cultuur u interesseert, is een bezoek aan Epidavros zeker een punt op uw lijst van things to do tijdens uw vakantie op Argolis. Indrukwekkend en niet te geloven hoe de oude Grieken dit met blote handen konden bouwen.

  • epidavros_101.jpg
  • epidavros_202.jpg
  • epidavros_243.jpg
  • epidavros_125.jpg
  • epidavros_226.jpg
/

Epidavros heeft zijn naam te danken aan de koning Epidavros, zoon van koning Argos. De eerste nederzetting dateert uit de prehistorie en bevindt zich 12 kilometer van het dorp Epidavros vandaan. Volgens de mythologie is hier de god Asklepios van de geneeskunde geboren en hier werd ook het eerste ziekenhuis gebouwd.
Hert nieuwe dorp Palea Epidavros bevindt zich aan de kust en dient niet verward te worden met de opgravingen van Epidavros dat zich 10 kilometer landinwaarts bevind. Het is een verzamelnaam van diverse opgravingen, waarvan het theater en het Asklipion de meest bekende objecten zijn. Dit laatste staat sinds 1988 op de werelderfgoed lijst van UNESCO.
Het theater is een van de best bewaarde opgravingen van Griekenland. Zelfs in de glorietijd werd dit theater als bijzonder beschouwd vanwege de grootheid ervan. Het is gebouwd in een cirkel en heeft 34 rijen met bijna 14.000 zitplaatsen. De akoestiek is zo goed, dat zelfs op de bovenste rijen de toeschouwers een gefluisterd woord in de arena kunnen verstaan. Tijdens een bezoek aan het theater moet u dit beslist eens uitproberen. U bent niet de enige!
Het asklipion is nog zichtbaar door de zuilengalerij die het pad sieren. Het wordt gezien als het eerste ziekenhuis; zieken en gewonden kwamen hier voor genezing van hun ziektes en wonden. Ook kwamen zij hier om hun geest zuiver te maken en zichzelf open te stellen voor de goddelijke machten. Om gehoord te worden moesten zij een offer brengen aan de god Apollon, de vader van Asklepios, in de vorm van een dier. De zieke rolde zich in de huid van het geofferde dier en ging slapen. In zijn droom verscheen Asklepios in de vorm van een slang, die de genezing aankondigde.
In het museum zijn diverse voorwerpen en marmerblokken te zien die een onderdeel waren van de oude havenstad.

op de kaart

Accommodaties op Argolis - Peloponnesos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten