Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Nafplion

Argolis - Peloponnesos

Griekenland heeft zoveel te doen en te zien dat we niet kunnen ophouden met suggesties geven. Neem bijvoorbeeld Náfplion en omgeving. Niet voor niets wordt Griekenland wel de bakermat van de westerse beschaving genoemd. In deze regio zijn tal van bezienswaardigheden die dit onderstrepen.

 • nafplion_133.jpg
 • nafplion_144.jpg
 • nafplion_127.jpg
 • nafplion_101.jpg
 • nafplion_246.jpg
 • nafplion_269.jpg
 • nafplion_148.jpg
 • nafplion_141.jpg
 • nafplion_123.jpg
 • nafplion_256.jpg
 • nafplion_306.jpg
/

Deze stad is gelegen op het noordoostelijk deel van de Pelopónnesos, in een inham aan de Argolische Golf. Ooit was deze stad de hoofdstad van de Hellenistische Republiek. Tegenwoordig ligt deze titel uiteraard bij Athene maar is Náfplion nog steeds het aanzien waard. Net zoals andere plaatsen in Griekenland, is Náfplion door de eeuwen heen steeds overheerst door andere volken. De restanten van oude beschavingen zijn dan ook zichtbaar beïnvloed hierdoor. Naar onze mening is Náfplion, en dan spreken we over het oude deel van de stad, een van de mooiste en gezelligste steden van Griekenland.
Náfplion was in de mythologie de zoon van Poseidon, de god van de zee. Náfplion zou het alfabet bedacht hebben en ook de stichter zijn van deze plaats. Op de top die uittorent boven de stad prijkt de burcht van Palamídi. Dit Venetiaanse kasteel dateert uit de Middeleeuwen. In de 19e eeuw diende deze vesting als gevangenis voor de vrijheidsstrijder Theódoros Kolokotrónis. Hij speelde een belangrijke rol in de strijd tegen de Turken en was een groot voorstander van het op de troon krijgen van de jonge Otto van Beieren. Toen bleek dat Otto alleen Beierse assistenten aanstelde voor het regeren van Griekenland, keerde Kolokotrónis zich tegen hem, wat hem een gevangenisstraf opleverde. In de stad staan verschillende standbeelden van hem.

Ook de Boúrtzi is een bijzonder bouwwerk. Op een eilandje, slechts enkele honderden meters van de kust verwijderd, ligt een vesting, gebouwd door de Venetiërs in de 15e eeuw om de stad tegen de piraten te beschermen. Later door de Turken gebruikt en zelfs gevangenen die op de lijst stonden om geëxecuteerd te worden werden hier in bewaring gehouden. Ook Náfplion kent een Sýntagma-plein. De moskeeën, kerken, pleinen met kafeníons, tavernes en kronkelende straatjes bieden de bezoeker een veelheid aan genoegen, dat het enkele dagen vraagt om deze stad te beleven.

Nafplion op de kaart

Accommodaties op Argolis - Peloponnesos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord