Verzonken stad

Argolis - Peloponnesos

Wanneer u in de buurt van Palea Epidavros via een smalle weg bij het strand Gliati aankomt lijkt dit op het eerste gezicht een doorsnee Grieks strand met helderblauw water en een taverne. Totdat het oog op het bordje ´Sunken City´ valt.

/

De verzonken stad, zoals deze door lokale bewoners wordt genoemd, ligt niet ver uit de kust en werd in de jaren zeventig ontdekt. De overblijfselen getuigen dat er in dit gebied eeuwen geleden al menselijke activiteiten plaatsvonden en er zijn diverse aanwijzingen dat er in het gebied nog veel meer restanten liggen. Archeologisch onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat het in werkelijkheid niet om een verzonken stad gaat, maar onder andere om de overblijfselen van een groot Romeins landhuis (villa rustica) waar welgestelde Romeinen samen met hun personeel woonden. De vele amforen, sommige kunt u nog zien liggen, tonen dat hier grote voorraden werden opgeslagen en mogelijk was hier een handelspost gelegen. De overblijfselen van geplaveide wegen en een haven zouden dit nog eens bevestigen. In 1988 werd de plaats officieel tot archeologische vindplaats uitgeroepen.

De overblijfselen van de verzonken stad liggen op een diepte van ongeveer 2 meter en vanaf het strand bij Huize Sunny Garden zwemt u hier gemakkelijk naartoe. Het water is zo helder dat u met een snorkelmasker alles goed kunt onderscheiden. Het is eveneens mogelijk de plaats te bezoeken onder leiding van een gids met een boottour of een kanotocht.

op de kaart

Accommodaties op Argolis - Peloponnesos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten