Cricket

Corfu

De Engelse invloed op Corfú heeft ervoor gezorgd dat de sport cricket volkssport nummer 1 is op het eiland. Ooit brachten de Engelsen deze sport naar Griekenland en Corfú heeft dit nooit meer losgelaten.

  • cricket1.jpg
  • cricket.jpg
/

Tijdens de viering van de naamdag van de heilige ‘Agios Geórgos ‘ op 23 april 1823 werd er een cricketwedstrijd gehouden tussen de officieren van de Koninklijke Marine en die van de Britse bezetters. De lokale toeschouwers raakten zo gefascineerd door dit spel dat zij er alles over wilden weten. Waar kwam het vandaan, hoe heette het spel, wat waren de spelregels, hoe verliep de puntentelling. Dit was het begin van de oprichting van de Hellenic Cricket Federatie (Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ) die het Engelse cricketspel en het eiland Corfú samenbracht.

Tot vandaag de dag is Corfú altijd het cricketspel blijven promoten en zijn er ongeveer 13 lokale teams op Corfú, een team in Athene en een in Thessaloníki. Op Corfú wordt er zelfs een actief trainingsprogramma voor cricket op de scholen gehouden en zijn er 5 ‘pitches’ (werpplaatsen) aangelegd. Corfú heeft recent het internationale Cricket kampioenschap voor de 5e divisie georganiseerd, waar ze tevens kampioen werden en vervolgens gepromoveerd zijn naar de 4e divisie.

Cricket werd erg belangrijk op het eiland en zelfs het hoofdplein in Corfú-stad beschikt over een cricketveld. Het is het enige cricketveld dat op de erfgoedlijst van UNESCO staat.

op de kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten