Wandeling door het oude fort

Corfu

Corfu-stad wordt gedomineerd door een aantal gebouwen uit het verleden waar het Oude Fort, het Paleo Frourio, een in het oog springend voorbeeld van is. Het is even een klim naar boven, maar de tocht is het zeker waard. U wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht en in verbeelding voelt u even de veiligheid die deze krachtige muren ooit gaven aan hun bewoners. Plan het bezoek in de ochtenduren, zodat de zon u geen parten speelt.

  • ross holidays_corfu_wandeling door het oude fort_00001.jpg
  • corfu_old_castle_103.jpg
  • ross holidays_corfu_wandeling door het oude fort_00002.jpg
  • corfu_town_02.jpg
  • corfu_old_castle_178.jpg
  • corfu_old_castle_101.jpg
  • wandenling_fort_corfu.jpg
/

Het fort was een van de twee bouwwerken die door de Byzantijnen werd gestart en die later door de Venetianen in het begin van de 15e eeuw afgebouwd werd. Sinds 1979 is het opengesteld voor publiek. Daarvoor was het in gebruik door het Griekse leger.

Geschiedenis van het oude fort


Als u vanaf de Esplanade, het park tussen de stad en het fort, komt, passeert u een metalen brug over de gracht rondom het fort. Ooit was dit een houten ophaalbrug om nog meer veiligheid te bieden tegen aanvallers die over land het fort wilden bestormen. Overigens lijkt de Esplanade een vredig park. Echter is het park ooit met opzet hier gecreëerd. De vlakte was overzichtelijk en zo kon vanaf het fort ook een aanval vanaf de landzijde goed in de gaten gehouden worden. De afstand tot de rand is dan ook precies de reikwijdte van de wapens uit die tijd. Ondanks deze bijkomstigheid, was het het hoofddoel om aanvallers vanaf zee in het vizier te krijgen en hen in hun aanval te stoppen. Dit niet zonder succes gezien de overwinning van drie grote aanvallen door de Ottomanen in 1537, 1571 en 1716.

Museum en bibliotheek van het oude fort


Behalve dat het fort zelf een bezienswaardigheid is, is er meer te zien. Binnen de muren is een museum gevestigd met Byzantijnse kunstvoorwerpen, mozaïeken en fresco's. Tevens is er de openbare bibliotheek die hier gehuisvest is, het Hellenic Music Research Lab van de Ionian University en de officiële archieven van Corfu. Er is ook de kerk van Agios Giorgos die in 1840 door de Britten werd gebouwd, met opzet ontworpen om er uit te zien als een oude tempel. Het ziet er 's avonds prachtig uit met de verlichting. Vooral wanneer men de stad binnenrijdt vanuit de baai van Garitsa.

Concerten in het oude fort


In de zomermaanden worden er ook vaak concerten gegeven in deze prachtige ambiance. De unieke setting en perfecte akoestiek maken het een zeer gewilde locatie. Niets is magischer dan te luisteren naar een dergelijk optreden onder het maanlicht dat de kasteelruïnes verlicht.

De culinaire verleidingen van de stad


De stad is een Walhalla als het gaat om tavernes en leuke plaatsen om een drankje te doen. Uiteraard is het aan het Liston goed toeven. In de binnenstraten van de oude stad kan men voor een goede maaltijd nog beter terecht. Struin door de straten en kijk waar de Grieken zitten. Dan is het zeker een goed adres.

op de kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten