Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Pantokrator

Corfu

De hoogste toppen, zoals die van de Pantokrátor (906 m), zijn vrijwel onbegroeid. Vanuit de verte ziet men de bergdorpen prachtig liggen tegen de ruige hellingen. Een tocht naar de Pantokrátor-top beloont de bezoeker met een schitterend uitzicht. Als het zicht onbelemmerd is, is vrijwel geheel Corfu en zelfs het vasteland te zien.

  • pantokrator4.jpg
  • pantokrator3.jpg
  • pantokrator1.jpg
  • pantokrator2.jpg
  • pantokrator.jpg
/

Een wandeling naar de top van de Pantokrátor zal vanuit Acharávi een lange tocht zijn. Een fietstocht is pittig en de afdaling niet zonder gevaar. Maar wie het aandurft deze tocht te maken door de hooggelegen dorpen, wordt beloond met een schitterend uitzicht over de zee naar het vasteland en over Corfu. Boven op de top staat de televisiemast van Corfu, naast het oude klooster waarin nog slechts één monnik verblijft. De top kunt u gemakkelijk bereiken met een auto nu de weg naar het dorp Petália geasfalteerd is. Er zijn diverse wegen die naar de top leiden. Bijvoorbeeld de weg van Ágios Martínos langs Láfki, Trimódi naar Petália. Indien er vanaf Petália gelopen wordt, duurt een wandeling naar de top nog twee uur. Terug zou men de weg door het dorp Strinílas kunnen nemen.
In de bocht van de bergweg, midden in het dorp, is een taverne waar de lokale wijn heel lekker is. Vervolgens kan men, te voet of per fiets, de rechtstreekse bergweg nemen van Strinílas naar Epískepsis. Met de auto is het echter nodig eerst verder af te dalen naar het zuiden en dan via Sgourádes, Epískepsis, langs Ágios Panteleímon de weg naar Acharávi te nemen. Hoe u ook gaat, het blijft uitkijken. Allereerst om al dat moois te zien.

Pantokrator op de kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord