Pantokrator

Corfu

De hoogste toppen, zoals die van Pantokrator (906 m), zijn vrijwel onbegroeid. Vanuit de verte ziet men de bergdorpen prachtig liggen tegen de ruige hellingen. Een tocht naar Pantokrator-top beloont de bezoeker met een schitterend uitzicht. Als het zicht onbelemmerd is, is vrijwel geheel Corfu en zelfs het vasteland te zien.

  • pantokrator4.jpg
  • pantokrator3.jpg
  • pantokrator1.jpg
  • pantokrator2.jpg
  • pantokrator.jpg
/

Schitterend uitzicht vanaf Pantorkator


Een wandeling naar de top van de Pantokrator zal vanuit Acharavi een lange tocht zijn. Een fietstocht is pittig en de afdaling niet zonder gevaar. Maar wie het aandurft deze tocht te maken door de hooggelegen dorpen, wordt beloond met een schitterend uitzicht over de zee en over Corfu.

Bezienswaardigheden op Pantokrator


Boven op de top staat de televisiemast van Corfu, naast het oude klooster waarin nog slechts één monnik verblijft. De top kunt u gemakkelijk bereiken met een auto nu de weg naar het dorp Petalia geasfalteerd is. Er zijn diverse wegen die naar de top leiden. Bijvoorbeeld de weg van Agios Martinos langs Lafki, Trimodi naar Petalia. Indien er vanaf Petalia gelopen wordt, duurt een wandeling naar de top nog twee uur. Terug zou men de weg door het dorp Strinilas kunnen nemen. In de bocht van de bergweg, midden in het dorp, is een taverne waar de lokale wijn heel lekker is. Vervolgens kan men, te voet of per fiets, de rechtstreekse bergweg nemen van Strinilas naar Epískepsis. Met de auto is het echter nodig eerst verder af te dalen naar het zuiden en dan via Sgourades, Episkepsis, langs Agios Panteleimon de weg naar Acharavi te nemen. Hoe u ook gaat, het blijft uitkijken. Allereerst om al dat moois te zien.

op de kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten