Pontikonissi

Corfu

Vlak achter de landingsbaan van het vliegveld ligt de wijk Kanoni, de Vlacherna kerk en Pontikonissi, ook wel ‘Mouse Island’ geheten. Dit is de meest bekende en gefotografeerde plek op Corfu, prijkend op vele brochures.

  • mouseisland3.jpg
  • mouseisland.jpg
  • mouseisland2.jpg
/

Kanoni is een wijk van Corfu stad, een paar kilometer gelegen buiten het centrum. De naam is ontleend aan een oud kanon, bovenop de heuvel. Kanoni is prachtig groen en er zijn o.a. een aantal luxe hotels gevestigd. Tevens zijn er enkele cafetaria’s gelegen die u een prachtig uitzicht bieden over Pontikonissi, de zee en de Vlacherna kerk en waar u kunt genieten van een kop koffie of lunch. Ook ziet u van hieraf van dichtbij vliegtuigen af een aan vliegen, aangezien de landingsbaan direct naast het kerkje ligt.

Als u naar beneden wandelt, kunt u via een smalle doorgang het kleine kerkje Panagia Vlacherna bereiken. Het pittoresque kerkje is gebouwd in de 17e eeuw en verhult prachtige frescos in een oase van rust. Het dak is bedekt met rode dakpannen en bij de ingang treft u een hoge klokketoren aan. Vissersbootjes vertrekken regelmatig van het kerkje naar het legendarische ‘Mouse Island’. Dit bijzonder groene eilandje dankt haar naam aan haar kleine omtrek. Volgens de mythologie is dit rotsachtige groene eiland het schip van Ulysses, versteend door toedoen van de God Posseidon. Bovenop het eilandje staat het 13e eeuwse kerkje van Pantokrator. Een verhard wandelpad door het water verbindt Kanoni met de aan de andere kant gelegen wijk Perama.

op de kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten