Terug naar Corfu
Home > Corfu > Combinaties met Corfu

Combinaties met Corfu

Het Ionisch gebied leent zich uitstekend voor het zogenaamde eilandhoppen. De eilanden liggen niet ver van elkaar verwijderd en de bootverbindingen gaan heel regelmatig. Een mooie gelegenheid om de eilanden onderling met elkaar te combineren. Onderstaand geven we u een aantal suggesties.

Corfú en Lefkas

Lefkas is betrekkelijk klein en indrukwekkend mooi. Dit groene eiland leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Lefkas heeft aan de westkust steile, grillige rotsklippen afgewisseld met fraaie zandstranden, terwijl aan de oostkust levendige havendorpen liggen met daartussen kiezelstranden met bomen tot aan de zee. Het binnenland van Lefkas is bergachtig. Een tocht naar de bergdorpen laat het Griekse leven van alledag zien. Lefkas is een eiland, maar tegelijkertijd ook een deel van het vasteland. Het is in het uiterste noorden door een smalle landtong verbonden met het vasteland. Staande aan de oostkust is te zien dat de Ionische Zee hier bezaaid is met eilandjes zover het oog reikt. Lefkas heeft eveneens faam verworven door de kleuren van de omringende zee, van turkoois tot diepblauw.

Meer over Lefkas Reserveringverzoek Corfú en Lefkas

Corfú en Épiros

Via het eiland Lefkas reist u middels een brug zo naar Épiros. Wellicht is het een idee een autorondreis te maken door dit interessante gebied. U maakt een tocht langs de bijzondere Zagória-dorpen en door het prachtige berglandschap van Épiros. Door het gebruik van leisteen vallen de huizen en bruggen nauwelijks op tegen de achtergrond van de bergen. Natuurlijk is het ook mogelijk te kiezen voor een verblijf in het pittoreske Parga aan de kust. Het is een tegen de helling gebouwd dorp met een wirwar van smalle straatjes, een gezellige haven en diverse mooie stranden. De boulevard is bezaaid met terrassen en de lokale bevolking flaneert hier graag om vervolgens neer te strijken.

Meer over Epiros Reserveringverzoek Corfú en Épiros

Corfú en Paxos

Ten zuiden van Corfú ligt Paxí. Dit is de verzamelnaam voor een aantal eilanden waaronder Paxos en Antípaxos. Ze beschikken over de meest prachtige baaien en stranden, die ook wel de Malediven van Griekenland worden genoemd. Bij het zien van de foto’s zal u dit niet verbazen waarom dit zo is. Van deze eilanden biedt alleen Páxos de mogelijkheid om te verblijven. Kijk voor ons aanbod in de brochure van Corfú en Paxos.

Meer over Paxos Reserveringverzoek Corfú en Paxos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten