Gouvia, Corfu

Met een van de bekendste stranden van Corfu en een moderne jachthaven binnen haar grenzen zal het geen verrassing zijn dat Gouvia een van de meest aantrekkelijke en levendige badplaatsen is. Aan de overkant van de baai ligt de heuvel van Kommeno, een prachtig schiereiland waar de rijken en beroemdheden van Corfu hun villa's hebben. Als het uitzicht voor hen goed genoeg is, dan moet het wel goed zitten. 

Gouvia ligt op slechts 8 kilometer afstand ten noorden van Corfu-stad. Er is een groot aanbod aan winkels en tavernes en aan levendigheid geen gebrek. Aan de andere kant van het vertier ligt echter een prachtig achterland, dat zich uitstrekt tot de heuvels van Temploni. Denk aan een uitgestrekt heuvelland met veel rustige steegjes, kleine zandweggetjes, panoramische uitzichten, bijna vergeten landgoederen en huizen en schuren waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. 

Marina 
De grootste jachthaven van het hele eiland, Gouvia Marina, is gelegen in Gouvia. Zeker in de zomermaanden is het een komen en gaan van de meest uiteenlopende grote en kleinere bootjes en jachten met een internationaal publiek aan boord. Het is een drukke bedoening, maar dat maakt de haven nog gezelliger dan deze gewoonlijk al is. 

Venetiaanse scheepswerf 
De Venetiaanse scheepswerf werd gebouwd door de Venetianen tijdens hun heerschappij over Corfu in de 18e eeuw, op de locatie van het huidige Gouvia. De Venetianen gebruikten de baai als haven en arsenaal. De ruïnes liggen achter de moderne jachthaven en zijn omheind. De zuilen, de muren en de karakteristieke bogen van het arsenaal zijn bewaard gebleven en vormen in combinatie met de ligging aan zee een surrealistisch tafereel. Liefhebbers van fotografie zullen hier hun hart op kunnen halen. 

Stranden 
In de baai van Gouvia liggen kleine, voornamelijk smalle stranden met een mix van zand en kiezels, die aflopen in ondiep water. Er zijn verschillende faciliteiten en watersportactiviteiten. Vanaf het strand is er een mooi uitzicht op het tegenoverliggende schiereiland Kommeno met de beroemde, kleine kerk van Ypapantis uit circa 1713, een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden op Corfu. 

Lees verder

Onze Gouvia specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten