Nissaki, Corfu

Aan de noordoostkust van Corfu, 21 kilometer ten noorden van Corfu-stad, ligt Nissaki. Een klein en pittoresk vissersdorpje in een prachtige groene omgeving. Eindeloos veel prachtige wandelingen zijn er te maken in de directe omgeving, mede doordat Nissaki aan de kant van de top van de hoogste berg van het eiland, de Pantokrator, ligt. 

Klein eiland 
Letterlijk betekent Nissaki ‘klein eiland’, genoemd naar het kleine eilandje in de baai. Het is met het vasteland van Corfu verbonden, maar dat was in het verleden anders. Doordat in de loop van de tijd meerdere tavernes op het eiland werden gebouwd toen het toerisme wat meer in opkomst kwam, werd een steiger aangelegd om het eiland met het vasteland van Corfu te verbinden. Heden tendage is het geen eiland meer, maar heeft het nog wel het echte gevoel ervan. 

Gastvrij 
Nissaki telt slechts zo'n 400 inwoners, die overigens een voor een er alles aan zullen doen om hun gastvrijheid te tonen. Hoger op de helling van de berg gelegen ligt de hoofdweg, waaraan enkele restaurants en winkeltjes te vinden zijn. Lager gelegen is het mooie kleine kiezelstrand te vinden, waar een aantal gemoedelijke tavernes zijn waar toeristenbootjes en vissersbootjes kunnen aanleggen. Verder wandelend langs de zee zijn er nog echt stille stranden en verlaten inhammen. 

Strandjes 
Nisaki heeft verschillende kiezelstrandjes, te bereiken via een wandeling door de prachtige olijvengaarden, via een steile kronkelweg naar beneden. Er staat meestal weinig stroming, het zeewater is er kraakhelder en er is meestal weinig wind. Het hele jaar door heerst er een mild klimaat, dat wordt veroorzaakt door de ligging in de luwte van de bergen. Aan de zuidzijde van het kleine schiereiland ligt het haventje van Nissaki met dobberende vissersbootjes. 

Lees verder

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten