Poulades, Corfu

Aan de hoofdweg van Corfu-stad naar Paleokastritsa, 1,5 kilometer van Dassia en Gouvia, ligt Poulades. In het verleden was het een boerendorp, maar tegenwoordig houden de inwoners zich niet meer bezig met landbouwactiviteiten. 

Het groene en prachtige landschap dat het rustige Poulades omringt, huisvest een aanzienlijk gebied van ecologisch belang. Het bestaat uit een moerasgebied met enkele tientallen verspreide, kleine meren, waaronder de meren van Gaidarana en Kavourolimni.  

Het gebied trekt veel natuurliefhebbers en wandelaars die de schoonheid van dit unieke landschap willen ontdekken. Kleine paden doorkruisen de weilanden en bieden daarmee talloze wandelmogelijkheden.  

Poulades is nog ongerept en biedt geen massatoerisme. De huizen die er staan behoren voornamelijk aan de ongeveer 450 dorpelingen toe. Corfu-stad ligt op ongeveer 20 kilometer afstand. De centrale ligging aan de doorgaande weg biedt volop mogelijkheden tot het maken van dagtochten in de wijdere omgeving, waarna het aan het einde van de dag weer heerlijk terugkeren is naar de weldadige rust van een traditioneel dorp.  

Lees verder

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten