Karystos, Evia

De stad Kárystos heeft zich ontwikkeld aan de gelijknamige baai, die ook wel de baai van Petalion wordt genoemd. Het centrum van de bedrijvigheid in allerlei opzichten is de stad Kárystos. Deze is gebouwd volgens een moderne architectuur, dat wil zeggen volgens een recht straten plan, en heeft zich gevleid aan de voeten van het Óchi-gebergte.

De nieuwe stad werd gebouwd uit eerbetoon van koning Otto, de eerste koning van het Griekse rijk. De Beierse architect Birbach maakte het ontwerp voor de nieuwe stad. De stad heette destijds dan ook Othonóupolis, oftewel de stad van Otto. In 1862 kreeg het de oude naam weer terug en sinds die tijd gaat de stad door het leven als Kárystos. De stad kenmerkt zich door de brede straten en verschillende pleinen die worden omlijst door een combinatie van moderne en neo-klassieke gebouwen. Ze waaieren uit over de hellingen van de berg en de stad vormt zo een natuurlijk amfitheater.

Lees verder

Meer over Karystos

De stad is rijk aan traditionele kafeníons en tavernes, vooral langs de waterlijn en op de pleinen. Kárystos staat overigens bekend om zijn goede keuken en vis is hierbij de specialiteit. Door de stroming kent de zee hier een rijke variatie aan vissoorten.

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten