Terug naar Folegandros
Home > Folegandros > Stranden Folegandros

Stranden Folegandros

Dit kleine eiland heeft een veelvoud aan mooie stranden. Voor het merendeel moet u een wandeling maken, soms slechts van korte duur, andere vragen wat meer inspanning. Maar gelooft u ons, het is meer dan de moeite waard.

Als u via een rotsachtig pad steeds de zee al in het vizier heeft en uiteindelijk in een paradijselijke baai uitkomt, rest u niets anders dan in het azuurblauwe water te duiken. Nadat u bent opgedroogd is het tijd om de wandeling terug te aanvaarden.

Ga direct naar de interactieve kaart

Chochlidia-strand

Rondom Karavostasis zijn enkele stranden. Deze zijn allemaal zonder veel moeite bereikbaar. Karavostasis is namelijk het enige dorp op Folegandros dat laag gelegen is. Het Chochlidida-strand is het strand dat direct aan de haven van Karavostasis grenst. Het is een kiezelstrand dat zich uitstrekt langs het dorp. De bodem loopt langzaam af en is dan ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn diverse tavernes en terrassen die aan het strand grenzen.

Vardia-strand

Aan de andere kant van Karavostasis bevindt zich het Vardia-strand. Dit is een van de populaire stranden van Folegandros, makkelijk te bereiken via een trap en een strand van voornamelijk zand. Ook hier uiteraard het azuurblauwe water dat af en aan spoelt.

Latinaki-strand

Op slechts 10 minuten lopen vanaf Karavostasis ligt het Latinaki-strand. Het is een smal strand, omringd door rotsen en biedt uitzicht op Karavostasis. Het is een verscholen baai die ook op een winderige dag in de luwte ligt. U komt er via een trap.

Livadi-strand

Dit strand is langgerekt en met zand. Ook dit strand is makkelijk bereikbaar. Het is gelegen ten zuiden van Karavostasis en vooral in de zomermaanden erg populair. Door de beschutte ligging vormt het een goede bescherming tegen wind uit alle richtingen.

Katergo-strand

Dit is een prachtig strand, misschien wel een van de mooiste van Folegandros, maar ook het meest moeilijke strand. Moeilijk waarom? Het is vooral via zee bereikbaar als er geen wind staat, dus zelden, geen schaduw, geen faciliteiten. Dus water meenemen is een must. Er is een pad vanuit Livadi, maar ook dat pad is een beproeving. Voor de echte liefhebbers dus!

Agios Georgios-strand

Dit is het meest noordelijk gelegen strand en bereikbaar via een zandpad en het beste te voet te doen. Vooral in de zomermaanden kan het hier waaien vanwege de noordelijke Meltemi. Het pad start in Ano Meria. Het strand bestaat uit kiezels en zand en er staan enkele bomen voor natuurlijke schaduw. Het gelijknamige kerkje prijkt in de uithoek van het strand.

Livadaki-strand

Voor dit strand moet u wat moeite doen om er te komen. Het pad start in Ano Meria en neemt een uur in beslag. De route is prachtig; u loopt door een niet gecultiveerd landschap van paden, langs nederzettingen en wordt vanaf de laatste helft van de route steeds getrakteerd op uitzicht op zee. Een flinke afdaling brengt u op dit prachtige strandje. Er zijn geen voorzieningen aanwezig. U kunt overigens voor de eenvoudige route kiezen en u met de boot vanuit Agali laten brengen. Niet ver van dit strand vindt u ook de vuurtoren van Aspropounta.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Folegandros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten