Icarus

Ikaria

Volgens de Griekse mythologie dankt het eiland Ikaria zijn naam aan Icarus. Deze zou geland zijn op het eiland na een ontsnappingstocht vanuit Kreta en daarmee zijn naam aan het eiland verbonden hebben.

  • icarus
    Icarus
  • icarus
    Icarus
  • icarus
    Icarus
/

Icarus was de zoon van Daedalus, een architect en uitvinder onder het bewind van het eerste koningschap van Athene. Tijdens een ruzie van jaloerse aard met Talus, gooide hij deze van de Acropolis af. Als straf werd Daedalus verbannen naar Kreta.

Daar heerste koning Minos en deze beval Daedalus om een labyrinth te bouwen voor het monster Minotaur, met de kop van een stier en het lichaam van een mens. Wegens een vergrijp belande Deadalus samen met zijn zoon Icarus zelf in het labyrinth samen met het monster Minotaur. Om hier uit de klauwen van het monster te blijven, besloot hij te ontsnappen. Hiertoe maakte hij vleugels van veren en was. Daedalus waarschuwde zijn zoon niet te hoog te vliegen, anders zou de zon de wax laten smelten. Echter de jonge Icarus was zo verrukt over het vliegen, dat hij de waarschuwing van zijn vader in de wind sloeg. De was smolt en Icarus viel in zee en verdronk. Op de plek voor de kust van Ikaria waar hij te water kwam, steekt nog steeds een stuk rots uit de zee. Zijn lichaam kwam aan land en werd herkend door Heracles die het ook begraven heeft. Daedalus kwam uiteindelijk op Sicilië terecht.

op de kaart

Accommodaties op Ikaria

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten