Stavros, Ithaki

Stavros ligt in het noorden van Ithaki op ongeveer 16 kilometer van de levendige hoofdstad Vathi, aan de voet van de Neritos heuvels. Stavros is gelegen op 110 meter boven zeeniveau, waardoor u vanuit het dorp kunt genieten van uitzicht op de baai van Polis en Kefalonia.

Het dorp is ontstaan in de 16e eeuw toen de inwoners van de lager gelegen bergdorpen bescherming zochten tegen de piraterij. Het hoger gelegen Stavros bood met haar uitzicht over zee de gewenste bescherming.

Meer over Stavros

In het middelpunt van het dorp prijkt het borstbeeld van Odysseus. Het dorpsplein van Stavros is omringd door wit geschilderde bomen. De terrasjes van de tavernes vinden natuurlijke schaduw onder de witte bomen. Vanaf een van de terrassen heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en de zee. Aan hetzelfde plein grenst ook de kerk van Sotiris (Jezus, de redder). Betreed deze kerk en laat u verrassen door de prachtige muurschilderingen. Agia Varvara en Agia Zoodochos Pigi zijn andere kleinere kerkjes die u kunt bezichtigen tijdens uw bezoek aan Stavros.

Video van Stavros

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten