Captain Corelli's Mandolin

Kefalonia

Dit waar gebeurde, uiteraard geromantiseerde, verhaal speelde zich af op Kefaloniá en werd verfilm onder de regie van John Madden. Het boek werd geschreven door Louis de Bernieres en de eerste druk was in 1993. Al in 2000 werd de film gedraaid op het eiland. De hoofdrollen waren weggelegd voor niemand minder dan Nicolas Cage en Penélope Cruz.

 • captian corelli's mandolin op kefalonia, griekenland
  Antisamos
 • captian corelli's mandolin op kefalonia, griekenland
  Antisamos
 • antisamos_459.jpg
  Antisamos
 • antisamos_482.jpg
  Antisamos
 • antisamos_473.jpg
  Antisamos
 • sami_05.jpg
  Sami
 • sami_03.jpg
  Sami
/

Het merendeel werd opgenomen in en rondom Sámi. Op een plein werd de stad Argostóli uit de oorlogsjaren nagebouwd en bij het strand van Antísamos werd een compleet dorp nagebootst. Grieken van het hele eiland, maar ook van het vasteland en andere eilanden, kwamen kijken hoe men de film hier maakte. Er zijn tegenwoordig nog maar enkele decorstukken terug te vinden op het eiland.

Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. De rust van het eiland werd verstoord door de invasie van Italiaanse soldaten die de handlangers van de Duitsers waren. De Italianen waren minder haatdragend dan de Duitsers en voelden zich al snel thuis op het eiland. Ze mengden zich onder de lokale bevolking en namen deel aan hun tradities. Uiteraard werden ze door de bewoners toch als indringers gezien.

Captain Corelli (Nicolas Cage) is een kapitein uit het Italiaanse leger die met zijn muziek de mooie Pelagía (Penélope Cruz) wil verleiden. Ze voelen een wederzijdse aantrekkingskracht, maar de trotse Pelagía heeft geen zin toe te geven aan de vijand. Na verloop van de tijd begint de kapitein steeds meer te twijfelen aan de zin van de oorlog. Het liefdesdrama neemt een keer.

Ondanks dat zowel Nicolas Cage als Penelope Cruz geen Italiaan en Griekse zijn, weten zij de karakters schitterend neer te zetten. Het resulteerde in een mooie film met fraaie scènes en landschapsbeelden.

op de kaart

Accommodaties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten