Onze Karavomilos specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Karavomilos, Kefalonia

Dit dorpje heeft zich genesteld aan de oostkust van het eiland, in de directe omgeving van Sami. Het dorpse karakter zorgt voor een echte Griekse charme. Terrasjes, tavernes en enkele minimarkten zorgen dat de bezoeker niets tekort komt.

Lees meer

Vakanties in Karavomilos

op de kaart

Meer over Karavomilos

Karavomilos


Karavomilos is een relatief nieuw dorp dat ontstaan is na 1953 toen de bewoners van Vlachata hun dorp verlieten om aan de kust te gaan wonen. Karavomilos heeft haar naam te danken aan het rad van een oude raderboot, dat draaide op de kracht van het in zee stromende water. Op de strook tussen het meer van Karavomilos en de zee ziet u nog steeds een waterrad draaien. Tot enkele jaren geleden leverde het draaiende rad energie aan de molen, die graan daardoor kon vermalen tot meel. De bakker in het dorp bakte hier knapperige broden van.

Casa Museo in Karavomilos


In een van de straten van Karavomilos is het Casa Museo. Dit is opgericht door Takis Tokkas met het idee om de rijke architectuur van de Ionische eilanden te behouden en vooral aan anderen te laten zien. Met passie verzamelde hij persoonlijke bezittingen en stelt deze ten toon in het museum. De oude herenhuizen waren zowel van buiten als van binnen uitbundig gedecoreerd. Van generatie op generatie wilden de bewoners hun stempel achterlaten en voegden zij waardevolle voorwerpen toe, zoals boeken, meubilair en kunstwerken. De herenhuizen werden wel ´palatakia´ genoemd, kleine paleizen. Breng een bezoek aan het museum en waan u even in het verleden.

Het dorp Karavomilos


In Karavomilos zijn enkele tavernes, een minimarkt en een bakker. Het heeft ook een kleine haven, waar de vissers ’s morgens vroeg hun bootjes aanmeren, om vervolgens de tavernes van verse vangst te voorzien. Het is een langgerekt dorp en het strand strekt zich uit langs de volle lengte. Als u vroeg opstaat, kunt u niet alleen de vissersboten binnen zien komen, maar ook genieten van de zonsopkomst over het water. Er is een wandelpromenade die leidt naar het dorp Sami, dat twee kilometer verderop ligt.

Fietsen op Kefalonia


Vanwege de redelijke vlakke kuststreek kunt u hier goed fietsen. Gaat u het binnenland in, dan zult u een tandje bij moeten zetten. Agia Efimia ligt op zes kilometer afstand en heeft een gezellige haven met diverse tavernes. Deze afstand kunt u per fiets afleggen, maar ook de bus, alhoewel de rijschema’s beperkt zijn, rijdt vanuit Karavomilos zowel naar Sami als naar Agia Effimia. De kleine en haast privé strandjes op de route naar Agia Effimia zult u wanneer u met de bus gaat, dan moeten missen.

Video van Karavomilos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten