Agia Pelagia, Kythira

De kustplaats Agía Pelagía ligt in het noordoosten van het eiland Kythira, tegen de helling, op loopafstand van de zee. Dankzij deze ligging heeft u prachtig uitzicht over de haven waar enkele bootjes liggen te dobberen in het groenblauwe water. Bij helder weer kunt u zelfs het aan de overkant gelegen vasteland van de Pelopónnesos zien liggen.

Het dorp is genoemd naar de gelijknamige kerk in het dorp. Nog niet zo lang geleden was Agía Pelagía de belangrijkste havenplaats van het eiland en legden ferry’s hier aan die de verbinding met het vasteland verzorgden. Ook vissers maakten graag gebruik van deze haven als hun thuishaven na een succesvolle vangst. Zij komen hier nog steeds met hun verse vis aan wal. De ferryboten hebben inmiddels een andere plaats gekozen om aan te leggen. Zij varen tegenwoordig voornamelijk naar het zuidelijker gelegen Diakofti.

Lees verder

Meer over Agia Pelagia

In en nabij Agia Pelagia bevinden zich diverse stranden waar men met plezier kan vertoeven. Een drie kilometer lange onverharde, maar redelijk berijdbare weg, leidt u naar de rustige stranden Fíri Ámmos (niet te verwarren met Fíri Ámmos in het zuiden), Ágios Nikólaos, Kalamítsi, Loréntzo en Lagáda. Net als het bekende Firi Ammos wat letterlijk 'rood zand' betekent, heeft ook het Firi Ammos strand in de buurt van Agia Pelagia voornamelijk rood zand en enkele kiezels.

Video van Agia Pelagia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten