Terug naar Kythnos
Home > Kythnos > De stranden van Kythnos

De stranden van Kythnos

De kustlijn is rijkelijk bedeeld met de mooiste stranden.

Als u denkt alles al te hebben gezien, komt het strand van Kolóna plotseling in beeld. Het vergt een tochtje met de auto over onverharde wegen, maar het wordt aan het einde dik beloond. Andere mooie stranden op Kythnos zijn Ágios Stéfanos, Megáli Ámmo en Petroúsa. Neem bij uw ontdekkingstocht over het eiland altijd uw zwemspullen mee. Want tijdens een mooie wandelingen maken, komt er zomaar een prachtig strand op uw pad en is er de gelegenheid voor een duik in zee. Het zou toch jammer zijn als u dit aan u voorbij zou moeten laten gaan.

Ga direct naar de interactieve kaart

Episkopi-strand

Ten noorden van Merichas bevindt zich het meest levendige, maar niet al te grote strand Episkopi. Ideaal om de middag door te brengen onder de natuurlijke schaduw die de bomen op het strand u bieden of op een van de strandbedden die het zonnebaden veraangenamen. Er is een taverne op het strand voor een drankje en een heerlijke maaltijd. Het heldere water steekt prachtig af bij het goudgele zand en de zeebodem loopt hier langzaam af.

Strand van Apokrisi

Nog iets noorderlijker aan de westkust, alleen bereikbaar van het centraal gelegen Chora, is het strand van Apokrisi. Een gemoedelijke plek, waar u kunt ontspannen met een goed boek en lekkere ijskoffie die voor wat verkoeling zorgt. Strandbedden en parasols zijn niet aanwezig, maar dankzij de aanwezigheid van bomen wordt u op natuurlijk wijze beschermd tegen zonnestralen. Het zandstrand in combinatie met het ondiepe water nodigt u uit voor een heerlijke strandwandeling en vooral ’s avonds is het een genot om vanaf hier de zon te volgen, die langzaam achter het tegenover gelegen strand Kolona verdwijnt.

Kolona

Tussen het eiland van Agios Loukas met de gelijknamige kapel en Kythnos ligt Kolona. Volgens de Grieken is dit het mooiste strand van de Cycladen en wij kunnen dit beamen. Het is een zandstrook die de beide eilanden met elkaar verbindt en het water in twee delen splitst. Een onverharde weg leidt u naar dit prachtige zandstrand, maar u kunt ook kiezen voor een boottocht vanaf Merichas om deze plek te bereiken. Het prachtig azuurblauwe water aan beide zijden van de witte zandstrook, voorzien van enkele bomen voor natuurlijke schaduw is werkelijk een natuurlijk wonder. Aan beide kanten is de zee aanwezig voor het nemen van een frisse duik. Voor de liefhebbers is wandeling naar het kerkje van Agios Loukas op het schiereiland een leuke uitdaging. Het ligt op de heuvel aan de overkant en kijkt uit op het strand waar u zojuist vandaan bent gekomen. Om bij te komen van de steile klim naar het kerkje of om de trek te stillen, kunt u terecht bij de nabijgelegen taverne voor een heerlijke maaltijd.

Merichas

Merichas is niet alleen de haven van het eiland, maar heeft bij het dorp ook een prachtig strand. Grenzend aan het dorp en enkele tavernes hebben hier hun terras tot aan het water. Terwijl u op het strand geniet van de zonnestralen op uw lijf, kunt u uw ogen de kost geven aan de fraaie aanblik van de witte huizen die tegen de hellingen geplakt lijken te zijn. Bent u het zwemmen en zonnebaden zat dan is er aan tavernes geen gebrek.

Strand van Flabouria

Even ten zuiden van het strand Merichas is het strand van Flabouria. Een gemoedelijk, langgerekt strand dat in tweeën wordt gesplitst door de rots met het daarop, zoals de naam al doet vermoeden, kerkje van de Panagia Flabouriani. Het goudgele zand op de zeebodem wordt afgewisseld door rotsen en stenen, waardoor verschillende kleuren blauw de zee als een kleurrijk palet laat stralen en voor een prachtig plaatje zorgen. Het meest zuidelijk gelegen deel van het strand, aan de linkerkant van de rots, is populair is bij liefhebbers van nudisme.

Megali Ammos strand

In het zuidoosten bevindt zich het dorp Kanala met het aangrenzende klooster van de Heilige Maagd Kanala. De nonnen kijken vast watertandend uit naar het strand wat zich aan hun voeten bevindt. Hier is het Megali Ammos strand. Letterlijk vertaald betekent dit groot zand en zoals de naam eigenlijk al zegt, is het een lang zandstrand met op verschillende plekken grote bomen, waaronder u kunt ontspannen onder het genot van de natuurlijke schaduw. Voor de liefhebbers van de onderwaterwereld is dit een ideale locatie, want aan beide kanten van het strand lopen rotsen tot in het water, waarlangs u kunt snorkelen en de verschillende soorten vissen kunt zien. Bent u toch hier in de buurt dan is een bezoek aan het klooster op de heuvel aan te raden. De rust die de plek uitstraalt is werkelijk adembenemend. In het dorp zijn diverse tavernes die weer zorgen voor een tevreden innerlijke mens.

Stranden van Loutra

Loutra is synoniem voor bron. De warmwaterbronnen in het dorp zorgen voor een grote bekendheid sinds vele jaren. Vanaf het nabijgelegen zandstrand geniet u van een prachtig uitzicht over de kleine haven met de dobberende vissersboten die zachtjes meebewegen op het ritme van het water. Deze plek leent zich niet alleen voor een verfrissende duik of ontspanning, maar ook voor een heerlijke maaltijd op het strand. Verschillende taverne’s hebben hun tafels op het strand neergezet, waardoor u direct aan het water kunt genieten van de verschillende Griekse lekkernijen. Enkele stranden in de buurt hebben het voordeel van de warmwaterbronnen die de temperatuur van het water aangenaam verhogen. Neemt u eens een duik in het water bij de stranden Potámia, Ágios Sóstis en Agía Iríni.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Kythnos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten