Molivos, Lesbos

Na de laatste bocht van de toegangsweg naar het noorden van Lesbos is het zicht op Molivos adembenemend. De rode daken van de huizen steken kleurig af tegen de blauwe lucht terwijl de imposante burcht als een kroon hoog boven het stadje uittorent. Nog even en u komt aan in een van de meest charmante plaatsjes in de Egeïsche Zee, bekend om de schilderachtige ‘sokakia’, steegjes en de gezellige kleine haven.

Trek uw gemakkelijke schoenen aan en wandel door de geplaveide straatjes met bougainvilles en wijnranken naar het lieflijke vissershaventje terwijl u onderweg de traditionele architectuur bewondert. Deze plaats heeft alles om een goede tijd op het eiland te beleven.

Lees verder

Meer over Molivos

Molivos of Mythimna is de meest noordelijk gelegen stad op Lesbos. De naam Mythimna is de oude naam van de stad en wordt ook vandaag de dag veelvuldig door de bewoners van Lesbos gebruikt. Ook op de bewegwijzering over het eiland is deze naam overal te vinden. De naam stamt uit het mythologische tijdperk. De stad zou vernoemd zijn naar een van de vijf dochters van koning Macaros, Mythimna.

Video van Molivos

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten