Ifestia

Limnos

Ter ere van de god Ifestos werd de stad Ifestia gesticht die bewoond werd van het jaar 1000 voor Christus tot 1000 na Christus. Tijdens opgravingen werd de Heilige Tempel van Gaea (Moeder Aarde) ontdekt, met onder andere een theater, publieke badkamers, publieke gebouwen en een begraafplaats.

  • ifestia op limnos, griekenland
  • ifestia op limnos, griekenland
  • ifestia op limnos, griekenland
/

Het toont aan hoe groot de stad ooit is geweest, naar schatting woonden er destijds 20.000 mensen.

Kaveiro
Net buiten Ifestia ligt de tempel van de Kaveiri. De Kaveiri zijn de kinderen van Ifestos en Kaveiro, de dochter van Proteus. Het is een van de geheime oude plaatsen in Griekenland. Op de rots bevinden zich de ruïnes van de tempel. Hier vonden geheime rituelen plaats die te maken hadden met geboortes, de vruchtbaarheid van de aarde en de bescherming van zeelieden. Hieraan mochten alleen genodigden deelnemen, zij die de regels overtraden werden gestraft met de dood. Een van de bekendste genodigden was Olympia, moeder van Alexander de Grote. Tijdens een geheim ritueel werden alle lichten op het eiland gedimd terwijl een heilig schip uitvaarde naar Delos met nieuw vuur. Men geloofde dat hiermee in het begin van nieuw leven.

De tempel werd ontdekt in 1937 en tijdens opgravingen vond men overblijfselen uit de Archaïsche, Helleense en Romeinse periode. Vele potten werden gevonden, zoals kantharoi (kannen met twee handvatten), oinochooi (soort beker voor wijn) en skyphoi (kopjes). In het Archeologisch Museum zijn keramische potten te zien met daarin tekeningen van de geheime rituelen. Hierop staan kleine zwarte figuren met dikke buiken, gele hoorns en een duivelsgezicht afgebeeld.

op de kaart

Accommodaties op Limnos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten