Poliochni

Limnos

Net buiten het dorp Kaminia, ten oosten gelegen van Moudros op de oostelijke helft van Limnos, bevindt zich een pas sinds onlangs geopenbaarde opgraving van een stad. Een stad die 6000 jaar geleden werd gevormd door de eerste bewoners van het eiland en de naam Poliochni draagt.

  • poliochni op limnos, griekenland
/

Deze naam komt vermoedelijk van polios-choni, wat de oven van de stad betekent. Tijdens de opgravingen ontdekte men hoe groot de stad ooit geweest is. Er werden onder meer huizen, publieke gebouwen, begraafplaatsen en een parlement gevonden. Men stelt dat dit het eerste parlement in Europa was en dat daarmee de democratie was geboren.

Binnen de stadsmuren van Poliochni ontwikkelden de circa 2000 inwoners een rijke arbeiderscultuur. In de omgeving vond men materialen als brons en koper in overvloed. Mede hierdoor en de ligging aan zee had de stad een gunstige handelspositie met andere landen in de Egeïsche Zee. De stad was compleet met wegen, waterputten en ondergrondse doorgangen. Volgens archeologen is er een plotseling einde gekomen aan de ontwikkeling van de stad door een woeste aardbeving of de uitbarsting van de vulkaan Moschylos.

Belangrijke vondsten van de opgravingen worden tentoongesteld in het Archeologisch Museum in Myrina en het Nationaal Archeologisch Museum in Athene.

op de kaart

Accommodaties op Limnos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten