Excursies op de Peloponnesos

Bij aankomst in de Peloponnesos krijgt u van de reisleiding een envelop met informatie en de excursiemogelijkheden. Deze zijn door ons agentschap met zorg samengesteld. We noemen alvast enkele mogelijkheden.

Monemvasia

Monemvasia dateert uit 582 en betekent letterlijk vertaald enkele ingang. Het ligt dan ook op 300 meter hoogte, aan zee, verscholen achter een rotsklomp. Het was in de middeleeuwen een belangrijke plaats vanwege de strategische ligging en als commercieel handelscentrum. Een lange brug leidt naar het dorp. De sfeervolle straten slingeren zich door het dorp. Boven het dorp is de kerk Agia Sofia en overgebleven ruïnes. De stadsmuren en -poort zijn nog intact.

Olympia

De bus brengt u vanaf Kalamata in twee uur naar de plaats waar 2800 jaar geleden de Olympische Spelen voor het eerst gehouden werden. De gids leidt u langs alle archeologische bezienswaardigheden, zoals de tempel van Zeus, het stadion en naar het Olympia-museum met diverse prachtige beelden. In 2004 werden de Olympische Spelen gehouden in Athene en deze vonden ook deels in Olympia plaats. De eerste, geregistreerde Spelen vonden plaats in 776 v.Chr.

Proef de Mani

Bent u geïnteresseerd in een bijzondere proeverij van de omgeving? Mani flavours is de excursie bij uitstek! Er worden stops gemaakt in verborgen bergdorpjes, om hun geheimen, tradities en helden te ontdekken.
Vervolgens gaan we naar een traditionele dorpstaverne voor een unieke ervaring, er wordt daar voor u gekookt, er zullen traditionele gerechten worden gemaakt en u kunt ook meehelpen! Zo ontstaat er vanzelf een klein dorpsfeestje.

Mistras

De busreis volgt een schitterende route naar Mistras dat prachtig in de bergen gelegen is en een rijke geschiedenis heeft. Met zijn gerestaureerde kerken en kloosters, paleizen, tot ruïnes vervallen huizen, poorten en stegen is Mistras een groot openluchtmuseum van middeleeuwse, Byzantijnse architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. De gids zal u uitleg geven over Mistras.

Tocht door het verleden

U gaat met de bus het Taygetos gebergte in, u komt langs de kleinste oude dorpjes, waar de tijd duidelijk stil heeft gestaan. U zult een idee krijgen van hoe mensen hier door de jaren heen geleefd hebben en hoe mooi het leven in de bergen kan zijn. Ook zal er een stop worden gemaakt om de oudste kerk van de omgeving te bezoeken in het dorp Kastanea en zal er een stop worden gemaakt bij een klein museum.

Diros grotten

Een van de mooiste grotten van de wereld is de Diros-grotten bij Pyrgos Dirou. De lengte van het te bezichtigen deel van de grot is circa 1200 meter. U vaart met een bootje onder begeleiding van een gids door de grotten. Het laatste stukje wordt lopend afgelegd. Deze grotten zijn een indrukwekkend schouwspel van de natuur.

Oud Messini Ithomi

Deze stad was de versterkte hoofdstad van het oude Messenia, en is een indrukwekkend schouwspel van militaire architectuur! Ithomi was een onderdeel van de strategische dam tegen Sparta. Zonder enige twijfel heeft de bevolking toendertijd z’n toevlucht kunnen vinden in het grote omsloten gebied achter de muren.

Kardamili by night

Een leuke avond uit in het visserdorpje Agios Nikolaos! De excursie start onder begeleiding van een gids die u meeneemt naar kleine proeverijtjes en de historie van het dorp vertelt. Vervolgens heeft u de tijd rustig rond te lopen en winkeltjes te kijken om vervolgens bijvoorbeeld ergens wat te gaan eten of te gaan drinken aan het vissershaventje.

Agios Nikolaos by night

Een leuke avond uit in het visserdorpje Agios Nikolaos! De excursie start onder begeleiding van een gids die u meeneemt naar kleine proeverijtjes en de historie van het dorp vertelt. Vervolgens heeft u de tijd rustig rond te lopen en winkeltjes te kijken om vervolgens bijvoorbeeld ergens wat te gaan eten of te gaan drinken aan het vissershaventje.

Deel met vrienden of reisgenoten