Excursies op de Peloponnesos

Bij aankomst in de Peloponnesos krijgt u van de reisleiding een envelop met informatie en de excursiemogelijkheden. Deze zijn door ons agentschap met zorg samengesteld. We noemen alvast enkele mogelijkheden.

Monemvasia

Monemvasia dateert uit 582 en betekent letterlijk vertaald 'enkele ingang'. Het ligt dan ook op 300 meter hoogte, aan zee, verscholen achter een rotsklomp. Het was in de middeleeuwen een belangrijke plaats vanwege de strategische ligging en als commercieel handelscentrum. Een lange brug leidt naar het dorp. De sfeervolle straten slingeren zich door het dorp. Boven het dorp is de kerk Agia Sofia en overgebleven ruïnes. De stadsmuren en -poort zijn nog intact. U gaat hierheen met een gids, die u de keuze geeft wat u wilt bezoeken.

Olympia

De bus brengt u vanaf Kalamata in twee uur naar de plaats waar 2800 jaar geleden de Olympische Spelen voor het eerst gehouden werden. De gids leidt u langs alle archeologische bezienswaardigheden, zoals de tempel van Zeus, het stadion en naar het Olympia-museum met diverse prachtige beelden. In 2004 werden de Olympische Spelen gehouden in Athene en deze vonden ook deels in Olympia plaats. De eerste, geregistreerde Spelen vonden plaats in 776 v.Chr.

De geheimen van Mani

Bent u geïnteresseerd in een speciale excursie in de omgeving? Mani secrets is de excursie bij uitstek! Er worden stops gemaakt in verborgen bergdorpjes, om hun geheimen, tradities en helden te ontdekken. Vervolgens gaan we naar een traditionele taverne voor een unieke ervaring, er wordt daar voor u gekookt, er zullen traditionele gerechten worden gemaakt en u eet onder de oudste plataan van de omgeving.

Mistras

De busreis volgt een schitterende route naar Mistras dat prachtig in de bergen gelegen is en een rijke geschiedenis heeft. Met zijn gerestaureerde kerken en kloosters, paleizen, tot ruïnes vervallen huizen, poorten en stegen is Mistras een groot openluchtmuseum van middeleeuwse, Byzantijnse architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. De gids zal u uitleg geven over Mistras.

Oud Messini Ithomi

Deze stad was de versterkte hoofdstad van het oude Messinia, en is een indrukwekkend schouwspel van militaire architectuur! Ithomi was een onderdeel van de strategische dam tegen Sparta. Zonder enige twijfel heeft de bevolking toentertijd z’n toevlucht kunnen vinden in het grote omsloten gebied achter de muren.

Tocht door het verleden

U gaat met de bus het Taygetos gebergte in, u komt langs de kleinste oude dorpjes, waar de tijd duidelijk stil heeft gestaan. U zult een idee krijgen van hoe mensen hier door de jaren heen geleefd hebben en hoe mooi het leven in de bergen kan zijn. Ook zal er een stop worden gemaakt om de oudste kerk van de omgeving te bezoeken in het dorp Kastanea en zal er een stop worden gemaakt bij een klein museum. Er is een koffie en lunch stop en aan het einde van de excursie in een van die mooie oude bergdorpjes, met traditionele gerechten.

Kardamili by night

Een mooie avond uit in het schilderachtige dorp Kardamili! De excursie start onder begeleiding van een gids die u meeneemt naar het historische oude centrum van Kardamili. Vervolgens heeft u de tijd rustig rond te lopen en winkeltjes te kijken om vervolgens bijvoorbeeld ergens wat te gaan eten of te gaan drinken in dit mooie dorp.

Boottocht met een jacht

Elke maandag zal deze jacht om 10 uur ’s ochtends vertrekken vanuit het haventje van Stoupa. Afhankelijk van het weer zal deze boot of richting het zuiden of richting het noorden varen, u krijgt een heerlijke lunch aan boord en ook zal de prosecco niet ontbreken! Er zullen ook mogelijkheden zijn om te zwemmen.

Milea experience

Geniet van een traditionele leuke avond in een van de mooiste bergdorpen van de Mani. Na een kort bezoek aan het nog ongerepte dorp kunt u de rest van de avond genieten van een ontspannende maaltijd met wijn in een charmante lokale taverne. Aan de hand van lokale producten kunt u meekijken en leren hoe bepaalde gerechten bereid en gekookt worden door de lokale chef. Lokale, traditioneel gekostumeerde Griekse dansers zullen enkele van de beroemde Griekse dansen laten zien. Doe mee en leer de stappen!

Olijfolie proeverij

Geniet van deze unieke ervaring door een bezoek te brengen aan de eerste biologische olijfoliefabriek in Griekenland. Een jong stel vol hoop, creativiteit en passie voor de Mani trok naar het gebied. Ze openden een fabriek die gevestigd is in het dorp Pyrgos, waar ze de bekroonde olijfproducten van Mani Blauel produceren.

Tijdens uw bezoek wordt u meegenomen de geschiedenis in, wordt het werkproces uitgelegd, de faciliteiten getoond en de traditie van het plukken van olijven beschreven, “van ‘het vloeibare goud’ van ‘fruit’ tot de fles”. Geniet van een olijfolie-proeverij samen met hun professionele ‘olieproever’. U kunt aan het einde van de rondleiding de bekroonde producten kopen als herinnering aan uw ervaring. U sluit dit bezoek af met een ijskoud biertje.

Deel met vrienden of reisgenoten