Excursies op de Peloponnesos

Bij aankomst in de Peloponnesos krijgt u van de reisleiding een envelop met informatie en de excursiemogelijkheden. Deze zijn door ons agentschap met zorg samengesteld. We noemen alvast enkele mogelijkheden.

Wandelexcursie

Tijdens de wandelexcursie, georganiseerd in samenwerking met onze agentschap Doufexis Travel, loopt u een prachtige route van 4 uur vanaf Thalames naar Kardamili. Een mooie gelegenheid om binnen een kleine groep kennis te maken met de prachtige natuur die Peloponnesos te bieden heeft. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten.

Speciaal voor de gasten van Ross Holidays hebben wij in samenwerking met ons agentschap Doufexis Travel een wandelexcursie georganiseerd. Deze is vooraf te reserveren, maar betaalt u ter plaatse aan reisleiding. Met de wandelgids loopt u een prachtige route van Thalames naar Kardamili. De tocht is voor iedereen te doen en een mooie gelegenheid om kennis te maken met de ontluikende natuur en het maken van een wandeling in een kleine groep. U loopt in ongeveer 4 uur door de natuur en geniet onderweg van prachtige uitzichten. De wandelgids zal u met plezier wegwijs maken in de natuur en u vertellen over haar ervaringen en haar kennis delen met u. Het belooft een heerlijke dag te worden die voor velen onvergetelijk zal zijn.

Monemvasia

Monemvasia dateert uit 582 en betekent letterlijk vertaald enkele ingang. Het ligt dan ook op 300 meter hoogte, aan zee, verscholen achter een rotsklomp. Het was in de middeleeuwen een belangrijke plaats vanwege de strategische ligging en als commercieel handelscentrum. Een lange brug leidt naar het dorp. De sfeervolle straten slingeren zich door het dorp. Boven het dorp is de kerk Agia Sofia en overgebleven ruïnes. De stadsmuren en -poort zijn nog intact.

Olympia

De bus brengt u vanaf Kalamata in twee uur naar de plaats waar 2800 jaar geleden de Olympische Spelen voor het eerst gehouden werden. De gids leidt u langs alle archeologische bezienswaardigheden, zoals de tempel van Zeus, het stadion en naar het Olympia-museum met diverse prachtige beelden. In 2004 werden de Olympische Spelen gehouden in Athene en deze vonden ook deels in Olympia plaats. De eerste, geregistreerde Spelen vonden plaats in 776 v.Chr.

Mistras

De busreis volgt een schitterende route naar Mistras dat prachtig in de bergen gelegen is en een rijke geschiedenis heeft. Met zijn gerestaureerde kerken en kloosters, paleizen, tot ruïnes vervallen huizen, poorten en stegen is Mistras een groot openluchtmuseum van middeleeuwse, Byzantijnse architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. De gids zal u uitleg geven over Mistras.

Diros grotten

Een van de mooiste grotten van de wereld is de Diros-grotten bij Pyrgos Dirou. De lengte van het te bezichtigen deel van de grot is circa 1200 meter. U vaart met een bootje onder begeleiding van een gids door de grotten. Het laatste stukje wordt lopend afgelegd. Deze grotten zijn een indrukwekkend schouwspel van de natuur.

Sardientjesfestival Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is de beschermheilige van de zeelieden. Ter ere van deze beschermheilige vindt jaarlijks in het dorpje Agios Nikolaos het sardientjesfestival plaats. Tijdens dit festival wordt de verse visvangst bereid door de vissers en kan met genieten van traditionele muziek, dans en natuurlijk sardientjes.
Wilt u dit meebeleven? Wij verzorgen de transfer vanuit Kardamili en Stoupa naar Agios Nikolaos.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord