Vakantie Messinia - Peloponnesos Griekenland

Het “eiland van de Pelops”, de Peloponnesos, heeft eigenlijk alles en in het bijzonder de provincie Messinia, waar onze vakantiewoningen staan.

Messinia is het zuidelijkste deel van de Peloponnesos. Het klimaat is hier mild. De zon schijnt vrijwel altijd. Alle regen valt in de winter. Die wordt bewaard in ondergrondse rivieren en bronnen. Messinia is dan ook zeer vruchtbaar. De bomen en planten, die hier uitbundig bloeien, demonstreren die vruchtbaarheid overduidelijk. Uitgestrekte zandstranden en rotsachtige kusten wisselen elkaar af en zorgen samen met het bergachtige achterland voor een paradijselijk landschap. De karakteristieke dorpjes en de bewoners daarvan dragen bij aan een bijzondere rustgevende sfeer. Al in oeroude tijden hebben mensen dit land kennelijk weten te waarderen. Zij hebben hun blijvende sporen nagelaten. Als kunstenaars, anderen als onderdrukkers. Wij willen u graag kennis laten maken met de schoonheid van Messinia, zowel die de natuur ons geschonken heeft, als die de mensen vroeger hier tot stand gebracht hebben. Verder vindt u in dit gebied talloze historische bezienswaardigheden.

Meer informatie over Messinia - Peloponnesos

Themavakanties Messinia - Peloponnesos

Over Messinia - Peloponnesos

Bezienswaardigheden Peloponnesos

Peloponnesos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op de Peloponnesos

Dorpen

Messinia kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op de Peloponnesos

Wandelen

De Peloponnesos leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
Wandelen op de Peloponnesos

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
Autorondreis in de Peloponnesos

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met de Peloponnesos

Excursies

Om uw verblijf op de Peloponnesos nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op de Peloponnesos
/bestemmingen/messinia-peloponnesos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/messinia-peloponnesos/interactieve-kaart
/bestemmingen/messinia-peloponnesos/geschiedenis
/bestemmingen/messinia-peloponnesos/lokale-gerechten

In de Griekse mythologie komt de godenzoon Pelops voor. De naam van zijn vader, Tantalus, is vast ook wel bekend. In het Nederlands kennen we de uitdrukking een Tantaluskwelling. Wie nog eens terugzoekt in de boeken waarom de andere goden Tantalus zo gekweld hebben, begrijpt ook dat de arme Pelops het verdiende vernoemd te worden in dit land Pelopónnesos. Dit betekent overigens eiland van Pelops.

Peloponnesos gisteren



Er zijn talloze ruïnes en musea op de Peloponnesos, bijvoorbeeld Olympia, Nemea, Mycene, Epidavros, Mistras en het paleis en het graf van koning Nestor. Men kan niet om de archeologische restanten van duizenden jaren terug, heen. Tot circa 600 v.Chr. was het huidige Griekenland een verzameling steden die onderling om de macht streden. Dat waren bijvoorbeeld Korinthe, Sparta en Athene. In Sparta moesten ouders de opvoeding van hun zonen vanaf de kleuterleeftijd overlaten aan de regeerders. Ze werden getraind in slaafse gehoorzaamheid, het verdragen van hitte en kou, pijn en zware arbeid en vooral in vechten. Sparta kreeg aldus het sterkste leger en de macht op de Peloponnesos. Hier komt de uitdrukking ‘een Spartaanse opvoeding’ vandaan.

Kort na 500 v.Chr. bedreigde de machtige staat Perzië de Griekse steden en staten. Er werden zee- en veldslagen gevoerd. Totdat omstreeks 350 v.Chr. in Macedonië sterke leiders opstonden. Deze Griekse staat onderwierp al de andere en dwong hen mee op te trekken naar Perzië. Onderweg werden het zuidoosten van Europa en West-Azië onderworpen. Griekenland werd een wereldrijk, het Helleense Rijk. Rond het begin van onze jaartelling kwam een nog sterker rijk op, het Romeinse Keizerrijk. Het strekte zich uit over bijna geheel Europa, Noord-Afrika en West-Azië. Tot ongeveer het jaar 400. Toen viel het West-Europese deel uit elkaar. Het oostelijke deel hield stand. De keizer verplaatste zijn residentie naar Byzantium, het tegenwoordige Istanbul. Met dit Byzantijnse Rijk was eigenlijk het Helleense Rijk herboren.

Kerken, kastelen en vestingen


Vrijwel alle Grieken behoren tot de Grieks-orthodoxe kerk. De kerk hield, tot voor kort, de burgerlijke stand voor de regering bij. Dat kon gemakkelijk, want alle Griekse baby’s werden toch gedoopt, alle huwelijken in de kerk gesloten en elke begrafenis werd door de priester geleid. In elk dorp staat dan ook minstens één kerk. Ook de kastelen en burchten zijn rijk vertegenwoordigd. Die vele kerken en vestingwerken hebben iets met elkaar te maken. Omstreeks het jaar 1000 werden er stukken van het Byzantijnse Rijk in Azië afgeknabbeld door islamitische Turken. Vanuit West-Europa kwamen legers van ridders, burgers en boeren hulp bieden. Deze West-Europese aanvallen heetten kruistochten, omdat ze tot doel hadden de Turken te verjagen uit de christelijke bedevaartsoorden in het tegenwoordige Israël. Na 1200 verplaatsten de legers van de West-Europeanen, door de Grieken Franken genoemd, en van de Turken zich meer en meer naar Griekenland. De Grieken vroegen en kregen hulp van de rijke en machtige handelsstad Venetië. Venetianen, Franken en Turken hebben overal in Griekenland vestingen gebouwd om de door hen bezette stukken te verdedigen. De Turken bleken uiteindelijk het sterkst en bleven de baas tot 1826. In sommige delen van Griekenland zelfs nog bijna 100 jaar langer.

Pelopónnesos vandaag de dag


Honderd jaar geleden is het loodrechte Kanaal van Kórinthos gereed gekomen, na bijna 1900 jaar graven. Van onder andere de Romeinse keizer Nero is bekend dat hij er duizenden joodse slaven aan het werk heeft gezet. Later hebben de Venetianen de draad weer opgepakt, maar pas kort voor 1900 is het gelukt het te voltooien. Daarmee is Pelopónnesos een echt eiland geworden. Dit graafwonder is een ware bezienswaardigheid. Zeereuzen worden nietige speelgoedbootjes als zij tussen de steile, tientallen meters hoge rotswanden, door het slechts vijfentwintig meter brede kanaal met een diepte van acht meter worden gesleept.

Beleef Messinia - Peloponnesos 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten