Adamas, Milos

Adamas is een gezellige badplaats met een levendige boulevard met tavernes en winkels. U vindt hier de ene taverne na de andere, allemaal met uitzicht op haven.

De bootjes liggen te dobberen in het water op het ritme van de zee. Hier liggen ook de boten klaar voor vertrek om een rondje te varen langs de met grotten en rotsen bezaaide kustlijn en de uitgestrekte stranden van Milos. Ernaast liggen de vissersboten die net binnen zijn gevaren om hun vers gevangen vis aan de man te brengen, of liever gezegd aan de taverne.

Lees verder

Meer over Adamas

Achter de bedrijvigheid van de haven ligt een netwerk van kleine straatjes met huizen dicht tegen elkaar aan gebouwd in de typische Cycladen stijl. Als u een wandeling maakt, waant u zich in lang vervlogen tijden. Samen met de bewoners schuifelt u door de straten en komt u zomaar bij een plein met een kerk of ijzeren poort met daarachter een kleurrijk tafereel van potten met bloemen op een trap naar een blauw geverfde voordeur. Als dat geen plaatje voor in een kalender is? Houd uw camera bij de hand en maak uw eigen kalender met de mooie plaatjes.

Voordat u het dorp inrijdt ligt een smalle strook strand met op sommige plaatsen bomen tot aan het water. U ziet hier veel Grieken genieten van de natuurlijke schaduw. Het kleine strand Lagkada ligt op slechts vijfhonderd meter van het centrum en iets verder, op een kilometer afstand, vindt u het lange strand van Papikinos. Er is een busstation in Adamas, vanwaar bussen vertrekken naar verschillende plaatsen op het eiland.

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten