Terug naar Paleros
Home > Paleros > Bezienswaardigheden Paleros

Bezienswaardigheden Paleros

De gunstige ligging dicht bij onder andere de Ionische eilanden en het veelzijdige Epiros maakt Paleros tot een geschikte uitvalsbasis om meer van deze regio te ontdekken. Historische monumenten, kleurrijke dorpen en adembenemende natuurgebieden bieden ontelbare mogelijkheden tot het maken van uitstapjes of langere dagtochten.

De witte krijtrotsen van Lefkas, het levendige Parga, het historische Nikopolis, maar ook het Zagoria-natuurgebied of de indrukwekkende Meteora-kloosters behoren tot de vele mogelijkheden vanuit Paleros. Gaat u graag het water op, dan bestaat de mogelijkheid om met een huurbootje de verborgen stranden en baaitjes rond Paleros te verkennen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Koronisia

Het enige bewoonde eiland van een kleine groep eilandjes in de Ambracische Golf. Een dorp dat als schiereiland verbonden is aan het vaste land.

Lees meer

Lefkas

Op slechts een half uur rijden van Paleros ligt Lefkas, een betrekkelijk klein eiland dat tot de Eptanisa, ofwel Ionische eilanden behoort. Het heeft witte stranden met azuurblauw water en een groen, bergachtig binnenland.

Lees meer

Meteora-kloosters

Vroeger klauterden mensen op handen en voeten naar grote hoogte als er gevaar dreigde. Later werden hier de Meteora kloosters gebouwd door monniken.

Lees meer

Nikopolis

Het antieke Nikopolis was ooit de grootste stad van Griekenland en werd gesticht door Octavianus, de latere Romeinse keizer Augustus. Eeuwenlang was het een ontmoetingspunt tussen het Oosten en het Westen.

Lees meer

Parga

In het pittoreske dorp Parga zijn de witte huizen tegen de heuvel gebouwd. De vele winkeltjes en tavernes op de boulevard zorgen voor een goede sfeer.

Lees meer

Tzoumerka

Glinsterende rivieren en watervallen, imposante bergen en diepe kloven. Verborgen in Epiros ligt dit adembenemende landschap, vanaf Paleros zeker een bezoek waard.

Lees meer

Zagoria

Het Zagoria-gebied is vernoemd naar het Slavische woord Zagori en betekent letterlijk 'achter de bergen'. Momenteel zijn er nog zesenveertig dorpen die de karakteristieke architectuur van weleer behouden hebben.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Paleros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten