Terug naar Paleros
Home > Paleros > De stranden van Paleros

De stranden van Paleros

Fraaie stranden en baaitjes met helder water in alle mogelijke blauwtinten bieden voor ieder wat wils. Zand, kiezels, diep of ondiep water, gezellig druk of afgelegen, u heeft het hier voor het kiezen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Potamaki

Net iets buiten het dorp Paleros ligt het uitgestrekte zandstrand van Potamaki. De beschutte ligging en het fraaie uitzicht op de bergen maken het tot een geliefd strand in de omgeving. Het heeft helder, ondiep water en loopt geleidelijk af in zee. Enkele gedeeltes zijn georganiseerd met faciliteiten zoals ligbedden, strandtenten en tavernes.

Vathiavali

Op ongeveer 20 minuten rijden van het dorp Paleros ligt het uitgestrekte strand Vathiavali. Azuurblauw water, fijne kiezels en uitgebreide faciliteiten maken dit strand tot een van de meest geliefde en drukst bezochte stranden in de omgeving. Voor snorkelliefhebbers vormen de rotsen aan het uiteinde van het strand een prachtig plekje.

Porto Barko

Porto Barko is een geliefd strand onder de locals en is beschut gelegen tegenover de oostkust van Lefkas. Het bestaat gedeeltelijk uit zand en kiezels en wordt omgeven door een groen heuvellandschap. Er zijn enkele ligbedden en parasols en een taverne zorgt dat ook de innerlijke mens hier niets te kort komt.

Pogonia

Het strand Pogonia ligt bij het gelijknamige dorpje, op korte afstand van Paleros. Het water is hier ondiep en zo helder dat het oog tot op de bodem van de zee rijkt. Ligbedden, parasols en een leuke taverne zorgen voor het nodige gemak op dit strand.

Agios Ioannis

Op korte afstand van Pogonia bevindt zich het strand Agios Ioannis. Gelegen in een baai met kristalhelder, blauwgroen water en fijne witte kiezels waant men zich hier eerder op een eiland dan op het vasteland. Het lieflijke kerkje waar het strand naar vernoemd werd maakt het idyllische plaatje compleet.

Interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten