Terug naar Paros
Home > Paros > Bezienswaardigheden Paros

Bezienswaardigheden Paros

Het bruisende middelpunt van Paros is de hoofdstad Parikia. Dit terwijl het dorp Naoussa in het noorden zeker naar de kroon steekt. Dit gemoedelijke dorp is een en al traditie. Hoe fijn is het om na de drukte en levendigheid van deze plaatsen op zoek te gaan naar het authentieke karakter van Paros. Dorpen in het binnenland, stranden langs de kustlijn en kloosters en kerken verspreid over het eiland.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Lefkes

Midden op het eiland ligt het geheel autovrije dorp Lefkes. In een groene, glooiende omgeving springt ineens dit witte dorp in het oog. De grote kerk is zeker een blikvanger.

Lees meer

Marpissa

Dit dorp ligt in de directe omgeving van Piso Livadi en Logaras. Een wandeling brengt u niet alleen naar, maar ook door het dorp. De grote kerk domineert het plein, maar is niet de enige kerk in het dorp.

Lees meer

Naoussa

Een haven en een doolhof van straten dagen u uit om de weg te vinden naar een taverne, terras of winkel. U kunt hier uren doorbrengen zonder zich te vervelen.

Lees meer

Parikia

De hoofdstad van het eiland, bruisend en vol leven doet het deze titel eer aan. Het is een wirwar aan straatjes, maar ook een haven waar de ferryboten binnenlopen om bezoekers te brengen van andere eilanden.

Lees meer

Antiparos

Dit kleine eiland ligt direct naast Paros. De naam zegt het ook al; Antiparos. Anti is Grieks voor naast. Met de boot maakt u makkelijk een uitstapje naar dit lieflijke eiland, gekenmerkt met een weer even prachtig wit hoofdstadje en een grote grot prachtige rotsformaties.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Paros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten