Terug naar Paros
Home > Paros > De stranden van Paros

De stranden van Paros

De stranden van Paros variëren in levendigheid, maar hebben als eenduidig kenmerk het kristal heldere water. Er zijn stranden die voorzien zijn van diverse faciliteiten, en stranden die voor de rustzoekers onder u geschikt zijn. Alleen in de zomermaanden juli en augustus zijn sommige stranden een populaire plek om te vertoeven, maar ook dan zijn er stranden te vinden waar slechts een handvol mensen een duik in de verkoelende golven neemt.

De stranden rondom Naoussa en Perikia zijn wat drukker bezocht. Toch zijn de mooiste stranden met fijn zand en azuurblauw water in het zuidoosten te vinden. Gelukkig zijn de afstanden niet zo groot, en waar u ook logeert op het eiland, alle stranden zijn binnen een mum van tijd te bereiken.

Ga direct naar de interactieve kaart

Strand van Piso Livadi

Aan het begin van dit gemoedelijke dorp met een gezellige kade, is ook een mogelijkheid om te zwemmen. Het zandstrand gaat over in het helderblauwe water en roept de innerlijke mens, dan is het slechts enkele meters naar de gezellige tavernes van het dorp. Tussen Piso Livadi en Logaras is de kustlijn rotsachtig, waardoor het hier ook goed snorkelen is.

Strand van Drios

Drios ligt direct aan een smalle strook zandstrand. Ideaal als uw gezelschap niet alleen maar wil zwemmen, maar een deel ook vast bij de taverne aan wil schuiven. Het ietwat lager gelegen strand ligt als het ware aan uw voeten als u op het terras van de tavernes zit. De zeewind door de haren, de zee als uw uitzicht en heerlijk eten op uw tafel. Wat wil een mens nog meer. Zeker de Grieken weten dit te waarderen.

Strand van Logaras

Het langgerekte strand van Logaras strekt zich tevreden uit langs de zee. Vanaf de rotsen direct na Piso Livadi tot aan weer de rotsen die het strand aan het einde weer afronden, is het een lange strook van zandstrand. Aan het begin met enkele tavernes en aan het einde zonder deze faciliteiten. Voor eenieder wat wils op het strand van Logaras. Een wandeling langs de rotsen is zeker ook een mogelijkheid. U loopt hier dicht langs zee en kunt niet alleen genieten van het fraaie uitzicht over zee, maar ook de rotsformaties trekken de aandacht.

Chrissi Akti

Chrissi Akti of wel Golden Beach. De naam doet vermoeden dat dit een aantrekkelijk strand is, en dat valt niet tegen te spreken. Door de ligging in het zuiden, wordt het in het algemeen niet heel fanatiek bezocht en kunt u hier genieten van al het moois, zonder overlopen te worden. Goudgeel zand en azuurblauw water doen velen de camera pakken om dit vast te leggen, en u kunt niet voorkomen er geen duik te willen nemen.

Strand van Tripiti

Het strand van Tripiti bestaat feitelijk uit 2 baaien die enkele kilometers uit elkaar gelegen zijn, helemaal op de zuidpunt van het eiland. Ze zijn zonder faciliteiten en dit is zijn de stranden die we bedoelen als we zeggen dat zelfs in de populaire zomermaanden, hier slechts een handvol mensen geniet van zon en water. De bomen op het strand zorgen voor een aantrekkelijke, natuurlijke schaduw.

Strand van Aliki

In het zuiden ligt het dorp Aliki. De haven met de vistavernes zijn een begrip voor de Grieken. Aan het begin van het dorp wordt eerst gezwommen, om vervolgens neer te strijken bij een van de terrassen om van de vers gevangen vis te genieten. Ook hier is het fijne zand aanwezig en de af en aan rollende golven zijn helder en verfrissend.

Strand van Kolymbithres

Dit strand ligt in het noorden van Paros en is zeker een bezienswaardigheid. Ook als u niet van zwemmen houdt, moet u dit schouwspel zeker gaan zien. Het ligt een kleine 10 kilometer ten westen van Naoussa en bestaat uit een aaneenschakeling van enkele kleine, fijn zand stranden, omzoomd door indrukwekkende, fraai gevormde rotspartijen. Deze zijn door de eeuwen heen gevormd door het water en de wind. Kolymbithres betekent poel of zwembad. U kunt zich voorstellen waarom het deze naam heeft gekregen. Sommige van de strandjes uit de reeks zijn alleen per boot bereikbaar.

Strand van Lolantonis

Aan de opeenvolging van mooie stranden komt hier geen einde. Het volgende strand is namelijk Lolantonis dat ook weer bestaat uit een strook van fijn zand en een langzaam in zee aflopende bodem. Aan het strand zijn bedje te huur die horen bij een hotel dat ook voor een drankje zorgt indien gewenst. Het azuurblauwe water is ook hier een gegeven.

Strand van Glifa

Het strand van Glifa is nog niet door veel mensen ontdekt. Het is er gemoedelijk en een kleine kafenion zorgt er voor een snack en een drankje. De cocktails zijn er overigens heerlijk. Langs het gemengde zand/kiezelstrand zorgen bomen voor een natuurlijke schaduwplek.

Papatsambros Rock

In een baai helemaal in het zuiden van Paros bevinden zich krijtrotsen die door de weerspiegeling van de zon het water een fel blauwe kleur geeft. U gelooft het pas als u het gezien met eigen ogen. Het is wat moeilijker om hier het water in te komen, maar een geoefende klimmer moet het lukken.

Strand van Tsoukalia

Dit vergeten strand ligt in het noordwesten van Paros. Bij helder weer ziet u aan de overkant het eiland Naxos liggen. Tsoukalia is een strand zonder faciliteiten en zelfs in de zomermaanden niet heel druk bezocht. Het is een open strand zonder veel beschutting, bestaande uit zand met aan de waterlijn wat kiezels. Verderop is het het rotsachtig om de zee in te gaan.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Paros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten