Antipaxos

Paxos

Met een boottaxi is Antipaxos binnen 15 minuten te bereiken vanaf Gaios. Per privé speedboot behoort het ook tot de mogelijkheden om de tocht vanaf Loggos te maken. Antipaxos is slechts 5 km2 groot en er wonen nog geen 100 mensen.

  • antipaxi-first beach
    Antipaxos first beach
  • antipaxi-second beach.a
    Antipaxos second beach
  • antipaxi-third beach
    Antipaxos third beach
/

Ondanks de mooie stranden die het eiland heeft, is het nooit toeristisch ontwikkeld tot een groot spektakel. En dat is maar goed ook. Voornamelijk dagjesmensen bevolken de stranden, samen met de bewoners van Antipaxos vormen zij een vredig geheel. De kust is vrijwel onbewoond en het is de moeite waard het eiland te voet te verkennen. Slechts enkele auto’s rijden over de weinige wegen die het eiland heeft. De bewoners hebben in hun tuinen vaak hun eigen plantage van druiven en maken hiervan een lokale, zeer goed smakende wijn. Deze is slechts bij toeval te koop op het eiland.

Antipaxos is een kustlijn vol baaien met helderwitte stranden met aanrollend azuurblauwe golven. Van Antipaxos wordt wel gezegd dat het de mooiste baaien van de wereld heeft. Vraki Beach in het uiterste noorden heeft het adembenemend blauwe water dat hier geen uitzondering is. Het zandstrand is perfect geschikt voor zwemmen en ook snorkelen is hier een feest. Vraki Beach heeft twee tavernes die goede lokale gerechten serveren. De lokale, geroemde wijn wordt hier tevens geserveerd.

Voutoumi Beach in het noordoosten van Antipaxos lijkt op het eerste gezicht een kiezelstrand te hebben. Echter niets is minder waar, de kiezels van het strand gaan bij de waterlijn over in het fijnste zand. Het is hier heerlijk zwemmen. Er zijn twee tavernes waarvan voor een 200 treden beklommen moeten worden. Het doet zijn naam Bella Vista, mooi uitzicht, zeker eer aan. Let op, want de taverne is alleen in de zomermaanden geopend.

op de kaart

Accommodaties op Paxos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten