Gaios, Paxos

Gaios is de hoofdstad van het eiland. Nu is stad wel een heel groot woord voor de uitgegroeide dorp, maar de allure heeft het wel. Een rijke verzameling van winkels variërend van chic tot dorps, en tavernes van allerlei aard vormen een kleurrijke rij langs de haven. Hier concentreert zich de levendigheid en in de zomer vechten de jachten hier om een plaats. Hier komt ook de boot binnen met de gasten die arriveren vanuit Corfu en Parga (Igoumenitsa).

De smalle straatjes achter de haven zijn zeer fotogeniek en menigeen legt ze dan ook vast op beeld. Is het te warm om door deze straten te dwalen, dan zijn stranden direct in de buurt voor een verkoelend bezoek. Zuidelijk is het vooral een smalle strook met kiezels die langzamerhand overgaat in een van de mooie stranden van het eiland. Aan de noordkant van Gaios schakelen de mooie stranden zich aaneen. Tot aan Loggos zijn ze er te kust en te keur. Enkele stranden hier zijn Marmari, Kipo en Levrechio.

Lees verder

Meer over Gaios

Gaios ligt aan een diepe baai met in de kom twee kleine eilanden; Panagia en Agios Nikolaos. Op Panagia ligt het gelijknamige klooster waar op 15 augustus jaarlijks festiviteiten ter ere van de heilige maagd Maria plaatsvinden. Agios Nikolaos is voornamelijk bekend vanwege het fort dat op dit eiland gelegen is en dateert uit de 15e eeuw. Een bezoek is alleen mogelijk wanneer er een speciale vergunning is verleend door de gemeente in Gaios. Tevens zijn hier de Agios Nikolaos en de Agios Ioannis kerk te bezichtigen.

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten