Terug naar Pilion
Home > Pilion > Stranden van Pilion

Stranden van Pilion

Griekenland heeft zoveel stranden dat het lastig is om het mooiste strand aan te wijzen. Datzelfde principe geldt ook voor Pilion. Pilion kent veel stranden en baaien waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen en elk prachtig om zijn eigen reden. Sommige zijn wat drukker en op anderen zult u zich alleen op de wereld wanen. Enkele stranden van Pilion dragen de Blue Flag.

Ga direct naar de interactieve kaart

Video van Pilion

Het strand van Kala Nera

Nabij Kala Nera liggen de langste stranden van Pilion. Het strand van het dorp heet Kala Nera Beach en ligt direct aan de boulevard. Hier loopt het strand geleidelijk af en is het helderblauwe zeewater rustig. Dit maakt het strand van Kala Nera geliefd bij zowel Griekse gezinnen als bij vakantiegangers. De bomen bieden natuurlijke schaduw, maar u kunt ook ligbedden en een parasol huren op het strand. Iets voorbij het strand van Kala Nera ligt Boufa. Dit prachtig langgerekte strand loopt door tot het dorp Koropi en wordt omgeven door bomen, tavernes en terrasjes.

Het strand van Afissos

Het strand van Afissos is ideaal gelegen wanneer u in Afissos verblijft. Vanaf het dorp is het namelijk maar een klein stukje wandelen naar het strand. Op het strand kunt u ligbedden huren en als de zon u te warm wordt kunt u ook parasols huren. Er grenzen diverse leuke tavernes en barretjes aan het strand.

Het strand van Lefokastro

Verblijft u in Afissos en houdt u van een rustig strand? Dan is het strand van Lefokastro een bezoekje waard. Dit rustige kiezelstrand ligt op loopafstand van het dorp. Zoek de schaduw op van de bomen of huur een parasol. En als het echt te warm wordt; dan lonkt de zee voor een verfrissende duik. In de nabije omgeving van het strand van Lefokastro liggen nog meerdere, rustige strandjes en baaien.

Het strand van Milopotamos

Aan de oostkust van Pilion is het strand van Milopotamos gelegen en dit is wellicht het bekendste strand van het schiereiland. En niet voor niets; het is een uniek strand dat door grote rotsen in twee stranden wordt verdeeld. Via een smal pad door de rotsen kunt u van het ene strand het andere strand bereiken. Het turquoise water is hier kristalhelder en lonkt voor een verfrissende duik. Luier op het witte kiezelstrand of zoek de schaduw van de bomen op. Hoewel het in de zomermaanden hier wat druk kan zijn, mag een bezoek aan Milopotamos eigenlijk niet ontbreken tijdens uw vakantie.

Het strand van Damouchari

De baai van Damouchari zal u wellicht bekend voorkomen. Dit is namelijk de opnameplek van de steigerscene uit de film Mamma Mia. Het kiezelstrand van Damouchari is gelegen in een natuurlijke baai en omgeven door olijfbomen. Hier komt u echt om te relaxen en te genieten van de zon! Het strand is adembenemend mooi, maar toch nog steeds rustig. U kunt het strand per voet bereiken of per boot vanaf Milopotamos.

Het strand van Agioi Saranta

Rijd langs het dorp Makrirachi en u komt vanzelf bij het strand Agioi Saranta wat letterlijk ‘veertig heiligen’ betekent. Dit gouden zandstrand wordt omlijnd door een groenblauwe zee. Bent u een ware durfal? Dan kunt u vanaf de grote rots op het strand een sprong in het water maken. Bij het strand is een kleine grot en kunt u wat drinken en eten bij een taverne.

Het strand van Tzasteni en de baaien in de omgeving

In dit gebied in het zuiden van Pilion is het maar lastig kiezen bij welk strand u wilt stoppen. Na elke bocht in de weg ontdekt u weer een andere parel. De stranden en kleine baaien hier zijn lieflijk en rustig. Het strand van Tzasteni is een voorbeeld van de prachtig gelegen stranden in het zuiden van Pilion. Rij na een dagje strand door naar Kotes of Agia Kyriaki voor een traditionele Griekse maaltijd bij een taverne.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten