De tuin van Pilion

De berg Pílio is volgens de Griekse mythologie bekend als het zomerverblijf van de goden. In dit prachtige gebied is een start gemaakt met het aanleggen van een tuin. Deze tuin bevat een aantal bloemen en bomen in de vorm van villa’s met het nodige comfort. De eerste bloemen van deze tuin zijn reeds tot bloei gekomen. In de komende jaren zullen er meer bloemen en bomen gaan bloeien.

De villa’s hebben verschillende karakters, maar allemaal zijn ze voorzien van vele gemakken. Zo heeft iedere villa een privé zwembad, een jacuzzi en een sauna. De inrichting is ook steeds van comfortabele aard. Een wasmachine en vaatwasser ontbreken niet. Uiteraard zijn ze gebouwd volgens de traditionele architectuur van Pilion en de villa’s zijn veelal uniek gelegen. Enkelen bevinden zich op de berg en hebben hierdoor een schitterend uitzicht over de omgeving en de zee.

Het leven in de dorpen speelt zich af met de lokale bevolking in de directe omgeving. De bergdorpen zoals Milies en Vizitsa zijn de vakantiebestemmingen voor de Griek, met name in de winter. Dit betekent dat er zowel in de zomer als in de winter leven is. De tavernes zijn geopend en gedurende de lunchuren zijn de tafels, soms zelfs op de terrassen, helemaal bezet door gasten. De lunch is in Griekenland soms nog uitgebreider dan het diner. De Grieken geven graag gehoor aan hun gevoel van gezellig samen willen zijn. Ze leven het leven en genieten van het moment. Het delen van een maaltijd is voor hen een groot goed wat zij met veel plezier veelvoudig doen. Een verblijf in Pilion geeft de mogelijkheid om dit te beleven.

Zoals gezegd zijn de eerste bloemen inmiddels tot bloei gekomen. Villa Ortansía ligt in Milies en beschikt over een prachtig uitzicht over het dorp en in het verlengde de zee. De unieke combinatie van bergen en zee laat zich hier heel goed bewonderen. Op een kleine afstand van Villa Ortansia bevindt zich ook Villa Kerasia, een grotere woning die van alle luxe is voorzien.

Villa Kerasia
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten