Onze Pilion specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Wandelen in Pílion

Pílion is uitstekend geschikt voor het maken van wandelingen. Daarom heeft Atropa Travel een interessant wandelprogramma samengesteld. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u op plaatsen die u zelf nooit ontdekt zou hebben. Het vervoer naar het beginpunt van de wandelingen en terug is inbegrepen. Voor het volbrengen van deze tochten is een goede conditie gewenst. Het is een gevarieerde route vol stijgingen en dalingen vaak via traditionele ezelpaden, de zogenaamde kalderimi’s.

Dag 1 Aankomst op Volos

Dag 2 Agios Lavrentios — Agios Vlassios — Ano Lechonia

Voor de eerdere deelnemers aan het wandelarrangement van Ross Holidays lijkt deze route wellicht veel op die van een ander jaar. Echter is deze toch geheel vernieuwd en is geen meter gelijk aan die van toen. De start is in het lieflijke Agios Lavrentios met het gelijknamige klooster. Vervolgens maken we een lichte stijging door een bos van platanen en ceders tot aan het kerkje van Agios Ioannis. Daarna gaat het bergafwaarts via de kalderimi’s, traditionele ezelpaden, naar het dorpsplein van Agios Vlassios. Na een korte rustpauze vervolgen we onze route naar Ano Lechonia door een gebied waar olijfbomen volop aanwezig zijn.
Hoogteverschil: 570 m – 600 m – 70 m
Wandeluren: 3,5

Dag 3 Tsagarada — Damouchari — Agios Ioannis

De wandeling begint met een wandeling door Tsagarada. Ook dit dorp kent de traditionele archontika en is bekend vanwege de 1000 jaar oude plataan in het midden van het dorp op het Agia Kyriaki-plein. Aan het plein staat tevens de Taxiarchon-kerk met de mogelijkheid voor een bezoek. Kalderimi’s brengen ons van Tsagarada naar het schilderachtige Damouchari. Wist u overigens dat een deel van de film Mama Mia hier is opgenomen? Daarna vervolgen we de tocht en lopen via een mooie route naar het Agios Ioannis strand bij Papa Nero, waar we de tocht eindigen.
Hoogteverschil: 510 m – 450 m – 0 m – 75 m – 0 m
Wandeluren: 3

Dag 4 Rustdag

Dag 5 Chania — Alykopetra — Portaria

We beginnen vandaag op een hoogte van 1200 meter in het wintersportplaatsje Chania. We dalen af via een bosachtige omgeving naar Alykopetra. We lopen door totdat we verrast worden door een prachtig uitzicht over de Pagasitikos-baai. Kalderimi’s, traditionele ezelpaden, brengen ons verder bergafwaarts tot we de eerste huizen van Portaria zien. Nog een korte wandeling door de smalle straten met karakteristieke huizen van dit gebied brengt ons naar het eindpunt van vandaag.
Hoogteverschil: 1200 m – 600 m
Wandeluren: 3,5

Dag 6 Rustdag

Dag 7 Argalasti — Kalamos — Lefokastro — Afissos

Vandaag is een ontspannende wandeldag. De start is in Argalasti vanwaar naar beneden naar het strand van Kalamos gelopen wordt via traditionele kalderimi’s. De route vervolgd glooiend en parallel langs de zee door olijfboomgaarden. Onderweg worden vier stranden gepasseerd waar uiteraard gestopt kan worden voor een duik of een koffie. Uiteindelijk via Lefokastro terug naar Afissos.
Hoogteverschil: 250 m – 0 m – 40 m – 0 m
Wandeluren: 4

Dag 8 Transfer

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Nederland of naar een van onze vakantiewoningen voor een verlenging.

27 april11 mei25 mei8 juni31 augustus14 september28 september
Beschikbaar € 129 Beschikbaar € 129 Beschikbaar € 129 Beschikbaar € 129 Beschikbaar € 129 Beschikbaar € 129 Beschikbaar € 129
prijs Reguliere prijs
prijs Op aanvraag
prijs Aanbieding
Vol

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 4 wandeldagen en transfer van Kala Nera en Afissos naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6 personen, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, dag 2: A en dag 3: A en dag 4: B.
• De transfertijden zijn op dag 1: 45 minuten heen en 20 minuten terug, dag 2: circa 45 minuten heen en 1 uur terug, dag 3: 1 uur heen en terug, dag 4: 30 minuten heen en 10 minuten terug.
• Exclusief lunch

Volledige wandelvoorwaarden

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement in Pilion boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord