Apollon Theater

Syros

Centraal gelegen in Ermoupolis ligt het Apollon Theater, te pronken met al zijn schoonheid aan het grote plein in de stad. Het theater is nog steeds in gebruik en tot op de dag van vandaag worden er toneelstukken opgevoerd en worden er muziekstukken ten gehore gebracht.

  • apollon2.jpg
  • apollon3.jpg
  • apollon.jpg
  • apollon4.jpg
/

Een van de grootste bezienswaardigheden van de stad is toch zeker het Apollon Theater. Het is sociaal, cultureel en architectonisch een hoogtepunt. Het theater is ontworpen door de Italiaanse architect Pietro Sampo en dateert uit 1864. Bij het ontwerpen liet hij zich inspireren door vier Italiaanse theaters; Het Teatro alla Scala in Milaan, het Theater van San Carlo in Napoli, het theater in Castelfranco en het theater Della Pergola in Florence. De opening van het theater vond plaats op 20 april in 1894 met de opera Rigoletto van Verdi.

Het theater volgde de ontwikkeling van Ermoupolis en verwelkomde veel buitenlandse en Griekse artiesten, vooral op het gebied van opera. Tijdens de oorlog werd het theater door de Italiaanse en later door de Duitse machthebbers gebruikt als bioscoop. Tegenwoordig wordt het theater het hele jaar door gebruikt voor voorstellingen, kunsttentoonstellingen en grote internationale festivals. Op de derde verdieping dient een kleine hal als museum die de 153 jaren van het theater tentoonstelt.

op de kaart

Accommodaties op Syros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten