Excursies op West-Kreta

West-Kreta heeft veel verrassingen voor u in petto. De welkomstenvelop die u bij aankomst van de hostess ontvangt, bevat een aantal excursiemogelijkheden. Onderstaand een greep uit de voorbeelden die Ross Holidays in samenwerking met Creta Travel Services aanbiedt.

Kreta te voet

Op West-Kreta zijn diverse mogelijkheden tot het maken van wandelingen. Een aantal vindt u in het uitgebreide informatieboek in de vakantiewoning. Wilt u liever een uitleg bij hetgeen u onderweg ziet dan biedt onze agent Creta Travel Service een aantal leuke excursies. Onlangs hebben zij een nieuwe wandeling toegevoegd aan het pakket.

De schoonheid van West Kreta is het ontdekken waard en wat is een betere manier om dit te doen dan te voet? Deze tocht brengt u naar een traditioneel dorp dat aan de uitlopers van de Lefka Ori ligt. Voordat we gaan wandelen is er tijd voor koffie in het kafeneion vanwaar een panoramisch uitzicht. Vanaf het kafeneion volgen we een wandelpad dat naar het nabijgelegen gehucht Kares leidt. Onderweg komen we 2 mooie, oude kerkjes tegen en kunnen we genieten van een prachtig uitzicht. Vervolgens dalen we af in een adembenemende kloof die verborgen ligt in een prachtige bosrijke omgeving zodat het zelfs hartje zomer aangenaam wandelen is. Het is een gemakkelijke wandeling zodat jong en oud, mits goed ter been, mee kunnen wandelen. Na deze wandeling van ongeveer 2,5 uur haalt de bus ons weer op en rijden we langs geurige sinaasappelboomgaarden naar het prachtige dorp Meskla alwaar u de gelegenheid krijgt onder een grote plataanboom bij een uitstekend taverne te lunchen (niet inbegrepen).

Knossos en Heraklion

Wie Kreta zegt, denkt onwillekeurig aan koning Minos, de legendarische vorst die 4000 jaar geleden hier geregeerd zou hebben. Het was pas in 1898 toen Kreta zijn autonomie verkreeg, dat men op dit eiland aan opgravingen naar overblijfselen van oude beschavingen kon beginnen. Het waren Britse archeologen met als leidende figuur Sir Arthur Evans, die het bestaan ontdekten van een tot dan toe nog onbekende beschaving. Ze brachten het paleis van Knossos aan het daglicht en reconstrueerden het gedeeltelijk, zodat u zich een beeld kunt vormen van een Minoïsch paleis.

U bezoekt deze dag eerst het legendarische paleis Knossos onder leiding van een Engelssprekende staatsgids en daarna wordt u naar de hoofdstad van Kreta, Heraklion gebracht. In Heraklion heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan het recentelijk vernieuwde Archeologisch Museum, het 2e belangrijkste museum van Griekenland. Hier worden de kunstschatten van Knossos, Phaestos en Malia bewaard. Het is het enige museum ter wereld waar een zo volledig beeld van de Minoïsche cultuur gegeven wordt. Na een volledige dag genoten te hebben van cultuur, keert u terug naar uw accommodatie.

Gramvóusa en Balos

Van Kissamos waar u op de cruiseboot stapt, vaart u in een uurtje naar het eiland Gramvousa. Het is een prachtige boottocht en de kapitein werpt het anker uit op het legendarische pirateneilanden “Gramvousa” aan de uiterste westkust van Kreta en is een leuke excursie voor iedereen die een aantal bezienswaardigheden wil combineren met zon, zee en strand. U kunt hier ook het Venitiaanse fort bezoeken, gelegen op het hoogste punt van het eiland.

Na het bezoek aan het eiland Gramvousa vaart u door naar het schiereiland Balos. Het schiereiland vormt een ondiepe lagune met het vasteland, waarin u languit kan gaan liggen in het water. De zee heeft een indrukwekkende blauwe kleur en het zand is goud. Balos beach wordt vaak in de rijtjes van mooiste stranden van Europa meegenomen.

Santorini

Een unieke mogelijkheid om het beroemde eiland Santorini te bezoeken. U gaat per bus of op eigen gelegenheid naar de jachthaven “Marina” van Rethymnon vanwaar we in 3 uur tijd naar Santorini varen. Per bus verkent u het eiland en stopt u bij dorpen waar u op eigen gelegenheid rond kunt slenteren. In de avond bent u weer terug op Kreta in de haven van Rethymon.

Elafoníssi

Elafonissi wordt ook wel de Kretenzer Malediven genoemd vanwege het glasheldere water met bijzonder fraaie kleurschakeringen, het koraalroze zand en stralend witte duinen. Via een prachtige rit door de bergen rijden we naar het dorp Elos, waar een korte stop wordt gehouden. Bij Elafonissi aankomen, krijgt u daar ruim de gelegenheid om te zwemmen, te zonnebaden of het gelijknamige eilandje Elafonissi te ontdekken. Via de indrukwekkende, ruige westkust rijden we aan het einde van de middag naar uw vakantieadres terug.

Duiken & snorkelen

Het leven onder water is zeer zeker de moeite waard om te ontdekken. Met deze excursie krijgt u in één dag tijd de basisbeginselen van het duiken onder de knie. Naast de theorie in het duikcentrum maakt u ook een echte duik tot maximaal 12 meter. Bent u al in het bezit van een PADI duikbrevet en wilt u kennis maken met de onderwaterwereld van Kreta? Schrijf u dan in voor de plezierduiken of ga heerlijk snorkelen.

De Samariá-kloof

De afdaling begint bij Xilóskalo, de houten trap, door één van de mooiste ravijnen van Europa. Het begin van de afdaling is tamelijk steil, daarom is een houten leuning aangebracht. Onderweg zijn trouwens meer voorzieningen aangebracht, waaronder toiletten. Het laatste verkooppunt van etenswaren of dranken is Xilóskalo. Na ongeveer vier kilometer bereikt u een kerkje. Na deze kerk daalt het pad minder steil. Nog eens vier kilometer verder ligt het bijna geheel verlaten dorp Samariá. De laatste vier kilometer zijn het indrukwekkendst. Hier naderen de loodrechte, wel 300 meter hoge rotswanden elkaar soms tot op drie meter. Deze nauwe doorgang wordt de Sideróportes, De IJzeren Poort, genoemd. Indien u deze tocht op een goede manier wilt volbrengen, is het raadzaam om goede wandel- of bergschoenen te dragen.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord