Terug naar West-Kreta
Home > West-Kreta > De stranden van West-Kreta

De stranden van West-Kreta

Gaat u mee met een tocht langs de stranden van West-Kreta?

Met name die langs de westkust zullen indruk op u maken. Ze kenmerken zich door de witte stranden en het fel turkooise water. Enkelen zijn zelfs verkozen tot de mooiste stranden van de wereld.

Ga direct naar de interactieve kaart

Video van West-Kreta

Het strand van Seitan Limania

Een van de mooiste stranden van West-Kreta bevindt zich op 20 kilometer ten noordwesten van de stad Chania. Het strand is indrukwekkend door de witte kiezelstenen en grover zand dat mooi afsteekt op het kraakheldere water. Het strand is gelegen tussen de rotsen waar sommige waaghalzen hun springkunsten tonen. Op het strand van Seitan Limania zijn verder geen faciliteiten aanwezig.

Het strand van Elafonissi

Een van de mooiste stranden van Kreta, en misschien wel van heel Griekenland. Het strand ligt in het zuidwestelijke puntje van Kreta op ongeveer 75 kilometer van Chania, maar is de tocht meer dan waard. Zodra u het strand op stapt, valt uw mond open van verbazing. Elafonissi wordt ook wel de Kretenzer Malediven genoemd vanwege het glasheldere water met bijzonder fraaie kleurschakeringen, het koraalroze zand en stralend witte duinen. Heeft u trek gekregen, dan zijn er verschillende tavernes in de buurt waar u terecht kunt voor een stevige maaltijd of een lichte snack. Door de het ondiepe water is het Elafonissi strand ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen.

Het strand van Falassarna

Falassarna is een geliefd strand op West-Kreta. Met de auto vanuit Chania is het strand eenvoudig te bereiken. Falassarna is een langgerekt zandstrand met een totale lengte van drie kilometer. Hoewel het strand in de zomermaanden druk kan zijn met Kretenzers en vakantiegangers, vindt u hier altijd een fijn (rustig) plekje. Neem een duik in de helderblauwe zee, die soms behoorlijk wild kan zijn met hoge golven.

Het strand van Balos

Aan de westkant van Kreta, bij het schiereiland Gramvousa, bevindt zich een Kretenzisch juweeltje dat door velen het mooiste strand van Kreta wordt beschouwd. Wij raden u aan om met een kleine boot vanuit Kissamos naar Balos te gaan. Balos wordt gekenmerkt door een lagune tussen, helder en turkoois water en een prachtige bergachtige omgeving. Op het strand zijn wel een aantal ligbedden aanwezig, maar geen horecagelegenheid. Neem dus genoeg eten en drinken mee.

Het strand van Gramvousa

Gramvousa is een eiland in het noordwesten van Kreta en bereikbaar per boot vanuit Kissamos. Het eiland is onderdeel van Natura 2000, een beschermd natuurgebied, die de kwaliteit van de natuurlijke habitats van beschermde flora en fauna waarborgt. Terwijl u op het strand ligt te genieten van de zon, kan het zomaar zijn dat u veel bedreigde vogelsoorten spot. Op zoek naar verkoeling? Neem een duik in het verleidelijke turquoise zeewater. Het is ook aan te raden om de klim te maken naar het Venetiaanse fort.

Het strand van Kamisiana

Bij het dorp Kamisiana ligt het gelijknamige strand. Het strand van Kamisiana is langgerekt en heeft grove kiezels. Wilt u in alle rust genieten van de zon en de zee? Dan is dit strand perfect voor u. Het strand heeft weinig tot geen faciliteiten, waardoor het er heerlijk rustig is. Vergeet niet uw eigen eten en drinken mee te nemen of breng een bezoek aan een taverne in het dorp.

Het strand van Agia Marina

Op 10 kilometer van Chania en aan de noordwestkust van Kreta, ligt het lange zandstrand Agia Marina. Verblijft u in Chania en wilt u een middag aan het strand doorbrengen, dan is het Agia Marina strand zeker een aanrader. Overal op het strand zijn ligbedden te vinden die het zonnebaden veraangenamen en parasols die voor de nodige schaduw zorgen. Voor de sportliefhebber zijn daarnaast verschillende watersportfaciliteiten aanwezig en ook voor de kinderen zijn er genoeg speelfaciliteiten met o.a. midgetgolf. Voor een hapje of een drankje zijn de verschillende strandcafés voorhanden en het dorp Agía Marina vindt men veel winkeltjes met verschillende souvenirs.

Het strand van Kalives

Kalives is een gezellige badplaats op Kreta. Het dorp is omringd door diverse mooie stranden, zoals het Kalives strand. Dit is een fijn strand om een paar uurtjes te relaxen. Kalives strand is een langgerekt zandstrand en loopt richting het oosten in de vorm van een hoefijzer tot aan de kleine haven. Het fijne zandstrand wordt omlijnd door een helderblauwe zee. Het strand is goed georganiseerd met mogelijkheid tot huur van bedjes en parasols. Er zitten enkele tavernes aan het strand waar u terecht kunt voor een lichte lunch of een volwaardige maaltijd.

De stranden van Paleochora

De stranden van Paleochora is een verzamelnaam van een de mooiste stranden van West-Kreta. De regio Paleochora heeft een 18 km lange kustlijn met dat bestaat uit vele stranden. De stranden die onder het strand van Paleochora vallen zijn onder andere, Pachia Ammos strand, Votsala strand, Gianiskari strand en het Elafonissi strand.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten