Griekse gastvrijheid

Kyria Evdoxia is de verpersoonlijking van de Griekse gastvrijheid, filoxenia, en doet er alles aan om haar gasten een onvergetelijk verblijf in Poros te bezorgen. Met haar oog voor detail laat zij niets aan het toeval over, alles moet kraakhelder en tot in de puntjes verzorgd zijn. En wie zou daar beter voor kunnen zorgen dan zijzelf?

Een hechte familieonderneming


Met veel liefde neemt zij zelf vrijwel alle taken op zich: van het verwelkomen van de gasten, tot schoonmaken, wassen en strijken toe. Haar twee zoons springen bij waar nodig en Pagonis Appartementen is dan ook wat je noemt een hechte familieonderneming.

Kyria Evdoxia groeide op in Huis Spyros en heeft hier mooie herinneringen aan. Ze voelt zich een bevoorrecht mens dat zij haar kinderjaren in een vrijstaande woning aan het strand doorbracht. Dat is voor veel kinderen tegenwoordig wel anders. Na haar huwelijk liet zij samen met haar man Pagonis Appartementen bouwen en sindsdien ontvangt ze hier met veel toewijding haar gasten.

In de winter 'verhuist' kyria Evdoxia tegenwoordig naar Lixouri, hier wonen ook haar twee zonen met hun gezin. Toch kijkt ze elk jaar weer uit naar het moment van terugkeer naar haar geliefde Poros. Ze houdt van de rust, het ruisen van de zee en de gezellige tavernes. In haar weinige vrije tijd handwerkt ze graag en haar zonen vertellen met een knipoog dat ze volgens oude traditie waarschijnlijk alvast werkt aan de bruidsschat van haar kleinkinderen. 

Pagonis Appartementen

Het gemoedelijke Poros

Pagonis Appartementen ligt in de gezellige badplaats Poros, in het zuidoosten van Kefalonia. Het wordt omgeven door een groen, bergachtig achterland en er heerst een aangename, ongedwongen sfeer. Niets moet en alles gaat op zijn tijd. De levendige haven zorgt voor een boeiend schouwspel en met name in de avond is het goed toeven op het dorpsplein Op de boulevard zijn diverse gezellige tavernes en barretjes te vinden.

Tijdens uw vakantie kunt u heerlijk ontspannen op een van de stranden of cultuur snuiven in de omgeving rond Poros. Er is hier genoeg te zien en te doen, u hoeft hier geen moment stil te zitten. Dit mag natuurlijk wel en in dat geval is Pagonis Appartementen daar beslist een fijne plek voor.

Meer over Poros
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten