Onze Poros specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Poros, Kefalonia

In het zuidoosten van Kefalonia ligt het gemoedelijke havendorp Poros. Of u nu over zee of over land het dorp nadert, u wordt verwelkomd door de weelderig begroeide, groene hellingen van het bergachtige landschap. Komt u over land, dan is de route naar het dorp een weg vol mooie doorkijkjes. Al slingerend tussen de heuvels door rijdt u door een oase van groen. Poros heeft een levendige haven waar ferries af en aan varen vanaf het vasteland en overige eilanden. Langs het hele dorp strekt zich het strand uit, dat uitnodigt voor een lange wandeling langs het water. Het centrum is een verzameling van tavernes en winkeltjes en bieden een heerlijk verblijf voor een vakantie. Vanwege de gunstige ligging was Poros al in het oude Griekenland een belangrijke toegangsplek voor Kefalonia.

Het dorp spreidt zich uit tegen de hellingen van de omliggende bergen en beschikt over een wit, langzaam aflopend, fijnkiezelstrand en vele tavernes. Een langgerekt plein, dat evengoed een boulevard genoemd kan worden, vormt het centrum van het dorp. Zowel de Grieken zelf als bezoekers weten de gezelligheid van dit dorp te waarderen.

Lees verder

Vakanties in Poros

op de kaart

Meer over Poros

De haven van Poros is al ruim twee en een half duizend jaar bewoond, volgens geschiedkundigen. In het oude Griekenland heette deze haven Proni en was de belangrijkste verbinding met de Peloponnesos, waar zich de belangrijkste handelsposten bevonden. Deze oude beschaving heeft gezorgd voor diverse historische restanten in de buurt van Poros. Tussen de dorpen Tzanata en Poros bevinden zich opgravingen uit de Myceense tijd. Boven Poros ligt het oudste klooster van Kefalonia, het Panagia Atrou klooster, dat dateert uit de 8e eeuw.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten