Overzicht nieuws
Home > Klantenservice> Kafenion> Nieuws> Romans om bij weg te dromen

Romans om bij weg te dromen

Heeft Ross Holidays meer dan alleen vakanties? Zeker! Hier een tip voor de beste Griekse romans om even weg te dwalen in het Griekse leven.

Om goed af te trappen beginnen we met Kapitein Corelli's mandoline van Louis de Bernières. Er werden al meer dan 150.000 exemplaren verkocht van deze meeslepende oorlogsklassieker. Louis de Bernières vertelt in dit boek over de gevolgen van de oorlog, economische vordering en natuurgeweld voor de levens van gewone mensen. Voor de filmliefhebbers is het boek in 2001 verfilmd met onder andere Penélope Cruz. Nog een klassieker is Christus wordt weer gekruisigd van Nikos Kazantzakis. Dit boek speelt zich af in de jaren na de Russische Revolutie, waarin vluchtelingen zijn verdreven door Turkije. Van dezelfde schrijven is Zorba de Griek ook een klassieker en de moeite van het lezen waard. Het handelt over de vrijheidsstrijd tegen de Turken op Kreta.

Victoria Hislop heeft verschillende boeken uitgebracht over het Griekse leven. De bestseller Het eiland dat in 2016 uitkwam, gaat over Alexis Fielding. Ze reist af naar Kreta om meer te weten te komen over het verleden van haar moeder en ontdekt daar de dramatische geschiedenis van haar familie. Dit boek was tevens het verhaal voor een populaire serie in Griekenland, die ook tegenwoordig nog vaak herhaald wordt op Griekse zenders. Kijkers waren wekenlang gekluisterd aan de buis om te zien hoe het de familie verging. Victoria Hislop weet als geen ander de warme sfeer van Griekenland op te roepen in het boek Ansichtkaarten uit Griekenland. Een boek waarin mysterieuze ansichtkaarten Ellie naar Griekenland leiden. Het laatste boek uit het rijtje van Victoria Hislop is Een avond in augustus. Het verhaalt over dezelfde familie als in Het eiland en is een soort van vervolg, op het eerste verhaal, maar goed afzonderlijk van elkaar te lezen. Een groot feest in Plaka ter gelegenheid van de terugkeer van familieleden die vanwege de ziekte lepra terugkeren van het eiland Spinalonga, waarnaar zij verbannen waren, leidt tot een nieuwe tragedie. Het geneesmiddel geneest wel de ziekte, maar niet het opgelopen leed gedurende de jaren.

Een boek dat al in 1957 werd uitgebracht, maar nog steeds actueel en interessant van strekking is, is het boek De Ingewijden van Hella Haasse. De ontmoeting van zes mensen van verschillende leeftijd, nationaliteit en achtergrond zorgt voor bijzondere gebeurtenissen.

Austin Kark schrijft met pure hartstocht over Griekenland. "Mijn huis in Griekenland” is een ode aan alles wat het leven in Griekenland te bieden heeft. Wanneer u wil beginnen aan het boek De Griekse ontsnapping van Karen Swan, maak u dan klaar voor een luchtig zomers mysterie vol spanning en romantiek en een paar uur leesvermaak. Nog een boek om in Griekse sfeer te komen is “Griekse vriendschap” van Natasja Peijer. Ontdek in dit boek wat Griekenland allemaal te bieden heeft. Natasja en haar man beleefde het zelf en delen deze ervaringen in dit boek.

Wellicht dat de naam Jan de Kort u iets zegt. Deze columnist voor het Griekenlandmagazine en schrijver, heeft enkele boeken op zijn naam staan. Zijn favoriete land is Griekenland en dan vooral het eiland Kreta is waar zijn hart ligt. De boeken van zijn hand die een link met Kreta hebben zijn Komos, Over de liefde en de zee en Verleden waarheden.

De volgende roman gaat over Evadne, ze gaat op vakantie naar Kreta en wordt verliefd op het eiland. Ze besluit te blijven en wordt bevriend met de bewoners in een dorpje nabij haar huis. Wanneer ze de knappe timmerman interessant begint te vinden breekt de oorlog uit. Een levensverhaal geschreven door Brenda Reid: “Het huis van duizend dromen”. Nog een roman die zich afspeelt in Kreta is “De vondeling van Kreta”. In deze roman probeert de schrijfster Antoinette de Boer de lezer inzicht te geven hoe het is om een adoptiekind, zoekend naar haar Griekse moeder te zijn. Een boek wat zich afspeelt op een andere bestemming van Ross Holidays is, “Ten Noorden van Ithaka”, geschreven door Eleni Gage. Eleni besluit vanuit New York om naar Lia te reizen, een dorp waar haar familie vandaan komt. Zodra ze een tijdje in het dorp woont realiseert ze zich langzaam hoe belangrijk haar Griekse achtergrond is en dat ze altijd verbonden zal zijn met het dorp. De laatste roman is van de schrijfster Maeve Binchy, een geliefde schrijfster wegens haar warme schrijfstijl en overtuigende personages, schreef het boek “Regen En Sterren”. Vier vreemden reizen allen naar het zonnige Griekenland en raken onverwacht bij elkaar betrokken door een verschrikkelijke tragedie.

Droom weg op vakantie
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten