Yes! Mijn eerste duik in zee dit jaar is gemaakt!

Elk seizoen kijken we er weer naar uit; die eerste duik in het azuurblauwe water van de Griekse zee. De zandstranden van Kreta, of de prachtige baai van Gialova, het kraakheldere water van de Ionische eilanden, de zee is overal uitnodigend. Dit jaar breng ik de winter door op Ithaki, het eiland dat mijn hart gestolen heeft. Ik laat u graag meegenieten van de eerste zomerse dag van 2021!

/

De laatste week in februari leek het wel zomer op Ithaki. De temperaturen stegen naar een zomers niveau. Daarom besloot ik om op een mooie woensdagmiddag samen met een vriendin de auto te pakken en naar een van de meest idyllische stranden van Ithaki te rijden. Het Kaminia-strand ligt op de zuidelijke heft van Ithaki. Het laatste stukje naar beneden kan alleen te voet worden afgelegd. Het onverharde pad was omhuld door kleine, roze en paarse bloemen, die elk voorjaar tevoorschijn komen. Na ongeveer 15 minuten wandelen komt het strand in zicht. Het water is blauwer dan wij ons kunnen herinneren van afgelopen zomer, glad als een spiegel en zeer uitnodigend. Wist u trouwens dat de Grieken zeggen: de zee is zo glad als olie? De groene omgeving van het strand en de heldere blauwe lucht maken het af. 'Kalokairi!' roepen we enthousiast naar een Grieks koppel dat ons tegemoet komt lopen. Ze lopen grinnikend verder, twee gekke Nederlandse meiden die in februari roepen dat het zomer is. Zelf denken ze er nog niet aan om de zee in te gaan!

Het water is niet erg warm, elke Griek verklaart ons voor gek, en misschien wel terecht. De thermometer die bij mijn huis in de schaduw hangt tikt immers net de 19 graden aan, toch voelt de zon aangenaam warm en zorgt al snel voor kleine zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd. De beslissing is spontaan en snel, de eerste duik van het seizoen is een feit! En ik heb ervan genoten! Voel me tegelijkertijd ook een held!

Na een minuut of 10 in het water en wat foto’s verder lopen we bibberend het strand weer op. Lachend gaan we in de zon zitten om op te warmen en kijken uit over het blauwe water. Griekenland is mooi als altijd, de eerste duik is genomen. Wij wachten hier tot u de eerste duik in de Griekse zee neemt.

Een heerlijke eerste duik gewenst en een zonnige groet vanaf Ithaki!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten