Op pad door Mani

Mijn naam is Chara en ik ben hostess voor de gasten van Ross Holidays op de Peloponnesos. Ook gedurende de wintermaanden woon ik hier. De temperatuur in de wintermaanden is mild in Mani, daarom is het heerlijk wandelen over de prachtige kalderimi’s die hier in de omgeving te vinden zijn. Elk weekend trek ik er samen met een vriendin op uit, bijvoorbeeld het Taygetos-gebergte in. We kiezen iedere keer weer een andere wandeling. Er zijn hier veel mogelijkheden en verschillende routes die starten in Stoupa, Kardamili en Agios Nikolaos.

/

Onderweg komen we van alles tegen, kleine kerkjes, uitkijktorens, prachtige uitzichten over de bergen en de zee, maar ook schildpadden, hagedissen, wilde kruiden en bloemen. Het is prachtig, het ruikt heerlijk en we stoppen heel vaak om toch weer wat foto’s te maken. We raken niet uitgekeken en elke keer zeggen we weer tegen elkaar: “Wat is het hier mooi, het is alsof we op vakantie zijn, en wij wonen hier gewoon!”

Natuurlijk zijn er ook wandelpaden langs de kust, met prachtige, verborgen kleine stranden om te ontdekken, zoals tussen Stoupa en Trachila. Deze route is ook geschikt om hard te lopen. Onderweg zie je prachtige vlinders en de olijfboomgaarden staan vol met lentebloemen. Want die schieten momenteel uit de grond omhoog!
We verdwalen elke wandeling in de bergen minstens een keer, dan lopen we mokkend even een stukje terug om de goede weg in te slaan. De paden staan goed aangegeven, maar soms ook weelderig begroeid en dan moeten we even zoeken. Het ligt waarschijnlijk aan ons maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Eenmaal terug in Stoupa kijken we elkaar aan, deze wandeling gaan we nog een keer doen, maar eerst volgende week weer een nieuwe route uitzoeken.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten